‘Çocukları telef etmeyin’

‘Çocukları telef etmeyin’

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, milli ve manevi değerlerine sahip insanların yetiştirilmesi gerektiğini ve geleceğimiz olan çocuklara bu bilinci yerleştirmemiz gerektiğini söyledi.

Özel Envar Eğitim Kurumları öğrencilerin velilerine yönelik konferans düzenledi. Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Okul Başarısında Anne Babanın Rolü’ konulu konferansa öğrenci ebeveynlerinin büyük katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansı Prof. Dr. Aytaç Açıkalın verdi. Konferans açılışında konuşan Özel Envar Lisesi Müdürü Tekin Uzun, “Anne ve babalar çocuklarının gelecekte çok iyi bir yerlere gelmesini istiyorlar. Çocuklarının okuyarak iyi bir yerlere gelmelerini canı gönülden diliyor. Bu amaçla anne ve babalar çocuklarını okula göndermekle ve ihtiyaçlarını tamamlamakla yapmaları gerekeni yaptıklarını düşünüyor. Bu çocuğun başarısı için yeterli değildir. Okul ve ebeveyn iletişimi ve ortak çalışmalarıyla çocuklar iyi bir yerlere gelebilmeleri mümkündür” dedi. Milli ve manevi değerlerine sahip insanların yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın da geleceğimiz olan çocukları bu bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Anlamlı okul başarısı için neler yapılması gerektiğinin sorgulanarak çözüm üretilmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Açıkalın, “Çocuklarımızın başarısını, mutluluklarını konuşalım. Onların eksik veya bize ters gelen durumlarını sürekli konuşmak doğru değildir. Çocuklarımızın ders çalışmasını ve bir şeyler öğrenmesinin zeminini hazırlamalıyız. İnsanlarda ruh ve beden uyumu çok önemlidir. Mesela kuş tek kanadıyla uçamaz bu nedenle insanlarda ruh ve beden uyumu olmadan başarı olmaz” ifadelerini kullandı.
‘BU ÜLKENİN KARAKTERLİ İNSANLARA İHTİYACI VAR’
Türkiye’nin çok sayıda doktora, mühendise, öğretmene, hukukçuya ve ziraatçıya ihtiyacı olmadığını söyleyen Prof. Dr. Açıkalın, “Ülkenin karakterli insana ihtiyacı var. Ülkemize hak yemeyen, birilerini kayırmayan, dürüst ve karakterli insan gerek. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı bu şekilde yetiştirmeliyiz. Karakterli olmadıktan sonra çocuğumuz doktor olmuş ne önemi var. Çocuklarımıza nerelerden geldiğimizi ve ne şartlar altından geçtiğimizi öğretmeliyiz bu şekilde gelecek adına çalışmalarını sağlamalıyız” diye konuştu. Çocukların birbirleriyle kıyaslanmasının çok yanlış olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Açıkalın, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımızı telef etmeyelim. Çocukların birbirlerine benzemesi mümkün değildir. Şunu kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyız, aptal veya zeki çocuk yoktur. Tüm çocuklar gelişmeye uygun yapıda doğarlar. Biz çocuğumuzu nasıl yetiştirirsek o şekilde başarılı veya başarısız olur. Çocuk ilk doğduğunda boş bir sayfayadır. Biz o sayfaya ne yazarsak öyle oluşur”

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim