Çumra TMO olayında aylar sonra ilk tutuklama

Çumra TMO olayında aylar sonra ilk tutuklama
Merhaba Gazetesi'nin gündeme taşıdığı TMO vurgununda yeni gelişme yaşandı. Konya'nın Çumra ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) ait kiralık depolardan buğday çalınmasıyla ilgili tutuklananların sayısı 3'e yükseldi.

Konya'da yayın yapan Merhaba Gazetesi'nin gündeme getirdiği Çumra TMO'daki buğday hırsızlığı ile ilgili aylar sonra ikinci tutuklama gerçekleşti. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 3'e yükseldi. TMO'nun kiraladığı silolardan çalındığı iddia edilen 7 bin 500 ton buğdayın akıbeti ise hala bilinmiyor. Çalınan buğdayların piyasa değeri ise 67 milyon TL olduğu öğrenilmişti. Konu ile ilgili İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman Meclis'e soru önergesi vermişti.

TMO Konuya ilişkin TMO tarafından 10 Kasım 2023’te yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: "Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine Konya Başmüdürlüğümüzce konu, ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirilerek adli soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığımızca da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına almıştır. Bunlardan 1 kişi halen tutuklu, 4 kişi adli kontrole tabidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.