Darısı Eskil'in başına "Seydişehir'de biçerdöver kontrolü"

Darısı Eskil'in başına "Seydişehir'de biçerdöver kontrolü"

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, hububat hasadı tarlalarda biçerdöverleri kontrol ederek ürün kaybının olup olmadığını inceledi.

Bu yıl biçerdöverciliğe başlayan Eskil'in sevilen isimlerinden Zafer Mahallesi Muhtarı Menderes Noyan'ın kullandığı makinede denetlenen biçerdöverler arasında yer alırken, Noyan denetimden tam puan aldı.

Denetimlerin süreceğini kaydeden Korkmaz, “Biçerdöver​ ​operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 310 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 250 biçerdöverden önemli miktarda dane kaybı görülmedi. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’ dedi.

Menderes Noyan da, "Yetkililer dane kaybı sıfır, hiç bir sıkıntı yok dediler. Biz de herşeyden önce bir çiftçi olarak yaptığımız işin bilincindeyiz ve önceliğimiz ürününü bize emanet eden çiftçimizi memnun etmek, bu şekilde de olumlu ifadeler duymak bizi ziyadesiyle memnun etmek, yine aynı bilinçle ayçiçeği ve mısır sezonunda Eskil bölgemizde çiftçimize hizmet edeceğiz." diye konuştu.

67177548_773802099689032_1885000088959320064_n.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 3869 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum