Davulculara Ramazanda izin yok

Davulculara Ramazanda izin yok

Selçuklu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede davul çalınmasını yasakladı.

Belediyenin bu kararı, davul çalmak için Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen davulcuları hayal kırıklığına uğrattı. Kahramanmaraş'tan davul çalmak üzere Konya’ya gelen Veysel Çağlar (27) isimli bir davulcu, Ramazan sonunda başlık borcunu ödeyemezse eşinin ailesi tarafından geri alınmasından korktuğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ta 6 ay önce evlendiği eşinin ailesinin istediği 2 bin liralık başlık parasını biriktirmek için Konya’ya gelen Veysel Çağlar, yetkililerin davul çalma yasağını kaldırmasını istedi. Belediyenin kendilerine davul çalmayı serbest bırakmazsa eşinin geri alınmasından korktuğunu söyleyen Çağlar, “Konya’ya Ramazan'da davul çalmaya geldik. O da olmadı, iptal edildi. Eğer Ramazan'da davul çalamazsak, başlık parasını veremem. Karımı alırlar ne olur izin verin davul çalalım” dedi.
Melek Çağlar (20) da belediye başkanına seslenerek, eşine davul çalması konusunda izin verilmesini istedi. Melek Çağlar, “Ne olur izin verin. Eğer başlık borcunu vermezse, babam beni geri alır. Biz birbirimizi seviyoruz ayrılmak istemiyoruz. Yardım edin, izin verin, davul çalmalarına” diyerek yetkililere seslendi.
Hasan Çapar (45) adlı davulcu da 20-25 yıldır davulculuk yaparak geçimini sağladığının altını çizdi. Davulculuğun babadan hatta dededen kalma bir meslek olduğunu bildiren Çapar, “Biz burada davul çalmak istiyoruz. Belediye başkanından izin vermesini rica ediyoruz. Ramazan ayında iş yapamazsak evimizi nasıl geçindireceğiz? Üç aile 25 kişiyiz.” diyerek tepki gösterdi.
SELÇUKLU BELEDİYESİ TOPU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ATTI
Öte yandan davul çalınmasının ilçede yasaklanmasıyla ilgili, Selçuklu Belediyesi yetkilileri, yasak kararının Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alındığını ileri sürdü. Bu yüzden Selçuklu’da davul çalınmasının yasaklandığını dile getiren yetkililer, kendileriyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını aktardı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: DAVULCULUK TEŞVİK EDİLDİ, YASAK YOK
Büyükşehir Belediyesi Basın Müşavirliği de davulculuğun yasaklanmadığını, tam tersine teşvik edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.
Büyükşehir Belediyesi, bazı kişilerin Ramazan davulculuğunu istismar ederek dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlara bulaştığı için ilçe belediyelerinden bazı tedbirleri almalarını istediklerini belirttiği açıklamada, yasak kararının ilgili belediyece alındığını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi, davul çalan kişilerin, belirli bir süre Konya’da ikamet etmesini şart koştu. Belediye, davulculardan sabıka kaydı, ilgili mahalle muhtarlığından alınmış izin yazısı, davulcuların belirli bir eğitime tabi tutulmasını istedi

Bu haber toplam 1392 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.