Demiryolunun temeli 2015 yılında atılıyor

Demiryolunun temeli 2015 yılında atılıyor

Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun Pazar günü hayırlı bir iş için geldiği Aksaray’da Gazeteci-Yazar Erdoğan Kayanın sorularını yanıtladı.

 

Gündemdeki konuları değerlendiren Milletvekili Alaboyun Tren yolundan, SÜTAŞ eylemine, Soma'dan İşit konusuna kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Sayın Alaboyun tren yolu ile ilgili Sayın Başbakan Davutoğlu hükümet programında tren yolu ile ilgili açıklama yaptılar. Teren yolu ne zaman başlıyor ve nasıl olacak?

“ tren yolunu iki aşamada düşünmek lazım, birincisi hızlı tren. Bu ilk aşamada turizme yönelik bir çalışma, Antalya’dan başlayıp, İzmir, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye uzanan bir hızlı tren olacak. Turist Türkiye’ye geliyor, belli yerleri gezip gidiyor, ama bizim ilimize uğramıyor. Hızlı bir şekilde bu illeri gezip gidecek şekilde hızlı treni kullanacak. Bunun yanında bu bölgelere seyahat edecek hemşerilerimizde bu hızlı trenden yararlanacaklar.

Sayın Başbakanımızın Konya’ya gelişinde İlknur Hanımla beraber bizde Sayın Başbakanımıza eşlik ettik. Burada Ulaştırma Bakanı benim hem okul, hem de birlikte kaldığım arkadaşım olur. Konya’da kendileri de 2015 yılında temelinin atılacağının müjdesini bize verdi. Sayın Başbakanımızda bu bölgenin insanı kendileri de bu konuda hassas olması nedeni ile artık hızlı tren meselesi bitmiştir.

İkinci bir konu ise yük treni ile ilgilidir, eğer yük treni konusunun garantisini vermese idik Lassa lastik fabrikası ilimizde olmazdı. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok, üstelik yük tereni hızlı trenden evvel hayata geçer. Çünkü mesafe olarak yük treninin yol güzergâhı daha kısa. Efendim neden gelmedi eleştirileri çok anlamsız. Tren yolu karayolundan daha çok meşakkatli ve problemli.

Boyacı küpü değildi boyayıverseniz, bakın hala karayollarımızda kaç yıl olmasına rağmen çalışmalar bitmedi. Biz bunları sürekli takip ediyoruz ve arkasındayız. Tren yolunun etüt çalışmaları zemin meselesi, istimlak konuları uzun zaman alan bir konu. Bunları yapmazsanız sağlıklı bir hizmet ortaya çıkmaz. Kimsenin Tren yolu ile ilgili bir sıkıntısı olmasın” dedi.

Sütaş’ı kimse sindiremez

Sayın vekilim geçtiğimiz günlerde Ankara’da sohbetimizde Sütaş’ın ilimiz için yararlı bir fabrika olduğunu ve kimseye yıprattırmayacağınızı söylemiştiniz. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

Erdoğan Bey biz bu fabrikaları tırnağımızı kazıyarak getirdik. Birileri sendika hırsı ile ve ilimizle ilgisi olmadığı halde ortalığı karıştırarak bir eylem içinde olmalarına izin vermeyiz. Bakın kulakları çınlasın Selami valimiz ile Lassa lastik fabrikasının Aksaray’a gelmesi için neler yaptık. 1000 dönüm arazi verdik ilimize gelsinler işsizliğe çözüm olsunlar diye.

Sendika ve fabrika ile ilgisi olmayan bazı kimseler bunları kışkırtarak Sütaş’ın önünde bağırttırıyorlar. Bunların kim olduklarını biliyorum ve tanıyorum. Sütaş Aksaray’da 1000 kişiyi istihdam ediyor, çevresinde irili ufaklı yüzlerce süt üreticisine destek veren, iki yüzün üzerinde araçla süt taşıyan nakliyeci ve çalışanına işveren, yoncada, tarımda ve hayvancılıkta ilimize canlılık katan bir sektörü buradan kaçırmaya çalışanlarla kavga ederiz, karşılarında önce beni, Ak Partiyi ve Aksaray halkını karşılarında bulurlar.

Dünyada marka olan birçok fabrika Anadolu’nun bozkırında gelip fabrika kuracak insanlara aş iç açacak sen bunları buradan kaçırmaya çalışacaksın. Dışardan gelmiş ne idiğü belli olmayan insanlar Aksaray’ı karıştıracak buna asla izin vermeyiz. Bu fabrikalar Aksaray için çok önemli ve lazım” dedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.