Derbent’te 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Derbent’te 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Konya'nın Derbent İlçe Belediyesi tarafından 2 bin kişilik iftar sofrası kuruldu.

Konya'nın Derbent İlçe Belediyesi tarafından 2 bin kişilik iftar sofrası kuruldu.

Derbent'te gelenek bu yıl da bozulmadı. Vatandaşlar, ilçe meydanına kurulan 2 bin kişilik iftar sofrasında buluştu. Davetlilere Konya pilavının ikram edildiği iftar sofralarını tek tek dolaşan ve vatandaşlarla sohbet eden İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Ramazan'ın Derbent'te sevgi ve muhabbetle geçtiğini ifade etti. Acar, "Her Ramazan'da bu meydanda hemşerilerimiz ile bir araya geliyoruz ve Ramazan'ı huzurla sevgiyle ve muhabbetle kutluyoruz. Derbent'in doğal güzelliğinde gerçekleştirdiğimiz iftar bizim birlik ve beraberliğimizi aynı zamanda kardeşlik duygularımızı da pekiştirmemize vesile oluyor" ifadelerini kullandı.

Mübarek Ramazan ayında bile dünya genelindeki Müslümanların üzerinde oyunlar oynamaya devam edildiğini belirten Hamdi Acar, "Ramazan ayında Katar'a yapılan bu muamele bütün Müslümanların kalbini kanatmıştır. Çünkü birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken Müslümanların özellikle kendisinden olmayan insanlarla bir araya gelerek, kendi dininden olan bir ülkeye saldırması, abluka altına alması ve protesto etmesi son derece üzücü bir durum. Arap yarım adasındaki ülkelerin Katar'a karşı uyguladıkları tutum, dünya genelindeki bütün Müslümanların tepkisine neden olmuştur. İnşallah bu tepkiler, o ülkelerin akıllarını başlarına getirir ve birlik ve beraberliğin sağlanmasına vesile olur. Çünkü Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyaçları var. Gücümüzü bir araya toplamamız gerekiyor. Şu anda dünyada eziyet edilen, acı çekenlerin sadece Müslümanlar olduğunu unutmamamız gerekiyor. Müslümanlar olarak Ramazan ayında oynanan bu oyunlara karşı gözümüzü açıp birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. İftar sofralarındaki birlik ve beraberlik, İnşallah bütün Müslüman alemine de yansır ve bu vesile ile Müslümanların gözyaşları diner" dedi.

Derbent'e kazandırılan ilçe meydanı ve amfi tiyatro ile Ramazan ayında birçok etkinliğin yapılacağını dile getiren Başkan Acar, geçmiş kültür ve geleneklerin ilçede yaşatılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

İftar programının ardından etkinliklere geçildi. Grup Gönül, ilçeye kazandırılan amfi tiyatroda çeşitli ilahiler seslendirdi.

Derbent’te 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Derbent’te 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya