Destek mi, Yılan Hikayesi mi?

Destek mi, Yılan Hikayesi mi?

Eskil ve bölgesinde ayçiçeği üreticileri bu günlerde dertli mi dertli!

Hilmi YOL

Bahar mevsimi ile beraber artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için  yağlık ayçiçeği destek ödemelerini dört gözle bekleyen çiftçiler şok üstüne şok yaşamaya devam ediyorlar.

Cep telefonlarına Tarım Bakanlığı tarafından gönderilen mesajlarda 19 Mayıs 2011 tarihinden itibaren yağlık ayçiçeği destek ödemelerinin yapılacağının belirtilmesine rağmen bu güne kadar ödeme yapılmaması tepkilere neden oldu. 

Tarım bakanlığının internet sitesinden yapılan duyuru aynen şöyle : 2010 yılı ürünü pamuk, ayçiçeği, soya, kanola, aspir için 54 bin çiftçimize 260 milyon TL ödeme 19 Mayıs 2011 tarihi itibariyle yapılacak. Bu ödemenin ardından illerden icmaller Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na ulaştıkça ödemeler gerçekleştirilecek. Yağlı tohumlar için toplamda 850 milyon TL ödeme gerçekleştirilecek”. Konu ile ilgili olarak site editörümüzü arayan üreticiler” Tarım bakanlığı bizlerle dalga mı geçiyor. Ödeme yapılacağı belirtildiği halde hala bir ses çıkmaması bizleri derinden üzmektedir. Tarım kesiminin ne durumda olduğunu yetkililer bilmiyor mu ? En kısa zamanda açıklama bekliyoruz” dediler.

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum