Doktor Adaylarının Beyaz Önlük Heyecanı

Doktor Adaylarının Beyaz Önlük Heyecanı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri düzenlenen “Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Töreni” ile ‘Beyaz Önlük’ giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

Bu heyecanı yaşayan isimlerden birisi de ESKİL'in Dayıkuyusu Yaylasından Meliha ve öğretmen Zahit Yılmaz çiftinin kızları Şükran Rabia Yılmaz'dı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, Niğde İl Müdürleri, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Üniversitemiz öğretim elemanları Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu ve Okutman Bülent Koyuncu tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesine en yüksek puanla yerleşen öğrencimiz Emine Aydın yaptı. Konuşmasına ailesine ve hocalarına teşekkür ederek başlayan Emine Aydın, adını 15 Temmuz 2016 kalkışmasında şehit düşen Ömer Halisdemir’den alan bir Üniversitenin Tıp Fakültesine öğrenci olarak yerleşmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

62 Tıp Fakültesi öğrencisi için düzenlenen törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, hekimlik mesleğinin tarih boyunca insanlığın en değerli ve kutsal mesleklerinden biri olduğunun altını çizerek “Tabii ki değerli olan her şeyde olduğu gibi, hekimlik mesleğine sahip olmak da çok çalışmayı, zorlu süreçlerden geçmeyi, fedakârlık yapmayı gerektirir. Zora talip olan ve başaracağına inancımın tam olduğu genç tıbbiyelilerin, iyi birer hekim olarak yetişmesi için biz hocaların da, en az öğrenciler kadar emek vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Öğrencilerimize vereceğimiz tıp eğitiminin ulusal ve uluslararası yeterlik ve yetkinlikte iyi birer hekim olarak yetişebilmeleri için gereken hazırlıkları yaptık ve özellikle tıp eğitiminde daha iyiye, en iyiye ulaşmak için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Fakülte olarak nitelikli hekimler yetiştirmenin yanı sıra; bilimsel, çağdaş ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunda bölge ve ülke ihtiyaçlarına öncelik vermeyi hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Üner Kayabaş, genç tıbbiyelilerin eğitim göreceği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin temel eğitim mekânları ve imkânları hakkında da bilgiler verdi.

Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç ise öğrencilerin bugünlere eğitim çağının başından itibaren aileleriyle birlikte çok büyük emekler vererek geldiğini belirterek başladığı konuşmasında “Tıp Fakültesi bir üniversite için çok önemlidir. Niğde ili ve Üniversitesi bir Tıp Fakültesini hak edecek kadar gelişmiş, kalkınmış ve gelecek vaat etmektedir. Bir şehirde Tıp Fakültesi olması o şehrin daha kaliteli sağlık hizmeti alacağı anlamına gelmektedir. Çünkü Üniversite ve Tıp Fakültesi sayesinde daha kaliteli, alanında söz sahibi profesörlerimiz ve hocalarımız bir yandan öğrencilerimizi yetiştirirken bir yandan da şifa bekleyen hastalarımızın dertlerine deva olacaktır” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise törende yaptığı konuşmada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan ve bu yılki 23. Dönem mezunları ile birlikte; aralarında milletvekili, belediye başkanı, akademisyen, işadamı ve ülkemizin birçok alanında, 60.000’den fazla mezunu ile yetişmiş insan gücüne katkı sağlayan bir üniversite olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu yıl ilk defa eğitime başlayan Tıp Fakültemizde 62 öğrencimize, Üniversitemiz merkez yerleşkesinde, tahsis edilmiş olan binasında tıp eğitimi verilmeye başlamıştır. Tıp Fakültemizin üniversitemiz merkez yerleşkesindeki, kendine ait morfoloji binasının ihalesi tamamlanmış ve iki yılda teslim alınması planlanmıştır.

Tıp Fakültemizin mevcut akademik kadro genişliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından belirlenen koşulları fazlası ile sağlamış durumdadır. Şu anda tıp fakültemizin temel tıp bilimleri bölümünde 14, cerrahi ve dahili tıp bilimlerinde 21 olmak üzere toplam 35 öğretim üyemiz ile tıp eğitimi başlamıştır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesinin diğer tüm klinik branşlarda olduğu gibi, iç hastalıkları ile çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalındaki öğretim üyelerimiz Niğdemize alanları ile ilgili sağlık hizmetlerinde önemli katkılar sağlamaktadır. Bu katkıyı arttırmak, sunulan sağlık hizmetinde eksikliği hissedilen ve hastaların özellikle yakın illerdeki sağlık kuruluşlarına sevk edilmesine neden olan, bu ana uzmanlık alanlarının, yan dal uzmanlık alanlarında öğretim üyelerinin istihdamını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.”

Konuşmaların ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesini 2017-2018 eğitim-öğretim yılında kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından beyaz önlük giydirilmesi ile devam eden program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum