'Duygusal yakınlaşma' Kerem'in değil, polisin sözü!

'Duygusal yakınlaşma' Kerem'in değil, polisin sözü!

Defne Joy Foster’ın evinde ölü bulunduğu Kerem Altan’ın çok yakını olan bir kişi o gece neler yaşadığını anlattı.

Habertürk gazetesine konuşan kişi olay gecesini şu şekilde anlattı; “O gece Kerem ile aynı masaydaydık. Defne Foster da başka bir grupla aynı mekanda ancak ayrı masadaydı.Defne birkaç kez masamıza gelip gitse de bizim de mekanda olduğumuz 02.00’ye kadar uzun uzadıya bir birliktelik olmadı. Ben eşimle birlikte saat 02.00 sularında mekandan ayrıldım.

Sonrasında Defne o masaya gelmiş. Sabaha karşı da Defne’nin hayatını kaybettiğini Kerem’in telefonuyla öğrendik. Sabah saatlerinde Kerem’in Caddebostan’daki evine ilk gidenlerden biriyim. Evine vardığımızda ne bir damla kan ne de Twitter’da iddia edildiği gibi dağılmış eşyalar falan yoktu. Ev normal düzen içerisindeydi.” Eve girdikten sonra polise verilen ifadeyi de anlatan aynı kişi sözlerini şöyle sürdürdü; “Polisin ‘Seviştiniz mi?’ sorusuna Kerem, ‘Hayır’ yanıtını verince polis bu kez ‘Öpüştünüz mü?’ sorusunu yöneltti. Kerem, ‘Evet’ deyince polis, ‘Bunu ifade tutanağına duygusal yakınlaşma olarak yazıyorum’ dedi.

Yoksa medyaya yansıyan duygusal yakınlaşma ifadesi Kerem’e ait değil. Polisin sormak zorunda olduğu soruya verilmiş bir cevabın ifadeye yansıma şekli oldu o ‘duygusal yakınlaşma’ tanımlaması. Yaklaşık 1 saat içinde onlarca polis evin içine girdi. Evde anormal bir şey olsa, kan izi olsa, eşyalar dağılmış olsa ortaya çıkmaması mümkün mü?”

KOMŞULAR ÇIĞLIK DUYMAMIŞ
Defne Joy Foster’ın öldüğü geceye dair dün sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Posta gazetesinden Suna Akyıldız’ın iddiaları çoğu kişinin kanını dondurmuştu.

Akyıldız Twitter’daki sayfasında Defne Joy’un ölmeden önce çığlıklar attığını, apartman sakinlerinin ise buna ses çıkarmadıklarını belirtmişti. Akyıldız’ın, “Çığlıklarını mücadelesini bütün apartman duymuş. Kimse sesini çıkarmamış. Apartmanda kimse bunları polise anlatmamış” sözleri üzerine olayın geçtiği apartman sakinleri ile konuşan ntvmsnbc’ye, yazılanların yalan olduğu söylendi.

Ntvmsnbc’nin konuştuğu apartman sakinleri bütün gece ses duymadıklarını, sabah polis gelince uyandıklarını ve olayı da polisten öğrendiklerini belirtti. Bu olaydan dolayı kendilerinin de çok sıkıldığını belirten bir apartman sakini, “İnsanlar buradan geçerken elleriyle apartmanı gösteriyor, hiç hoş değil” dedi.

Kendilerinin iddia edildiği gibi çığlık duymaları halinde polise haber vereceklerini de ifade eden apartman sakinleri, bu tür haberlere kendilerinin de çok üzüldüğünü söylediler.

Ayrıca emniyet kayıtlarında da, o gece için mahalleden bir kadın çığlığı geldiğine dair hiçbir ihbar bulunamadı.

Akyıldız’ın ortaya attığı, “evin içindeki eşyalar devrilmiş” iddiasıylada ilgili olarak ntvmsnbc’nin ulaştığı bir kaynak da, emniyet güçlerinin daireye girdiklerinde devrilmiş eşyalar ya da boğuşmayı gösterecek bir sahne olmadığını söyledi.

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.