‘Eğitim kalitesini yükseltelim’

‘Eğitim kalitesini yükseltelim’
İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’in katıldığı ayda bir yapılan Milli Eğitim müdürlerinin, okul müdürlerinin ve rehber öğretmenlerinin bir araya geldiği toplantı sonuçlandırıldı.
Özel Diltaş Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim şube müdürleri, Meram ilçesi lise-ilköğretim müdürleri ve okulların rehber öğretmenleri katıldı. “İlimizdeki eğitim kalitesinin arttırılması” konulu toplantıda pek çok eğitim konusuna yer verildi. İl genelinde eğitimin mevcut durumu, belirlenen hedefler ve bu hedeflere ulaşabilmek için yapılabilecek çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bu zamana kadar yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi. Konya’da eğitim alanında yaşanan sıkıntıların olabileceğini ancak bunların elde edilen başarıları gölgelemediğini ifade eden Şahin, “İl çapında yapılan deneme sınavlarında birincilerin Diltaş Eğitim Kurumlarından çıktığını ve özel okulların çalışmalarının bu alanda farklı olduğunu gözlemledim. Fikir alışverişinde bulunarak gençlerimizi yetiştirmemiz ve onlara en güzeli sunmamız gerekmektedir” dedi. Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ise spor alanında tüm imkânların okullara açık olduğunu ifade ederek, “Bizlerin istediği okullarda spor kulüplerinin kurulması ve çocuklara sporun ne denli önemli olduğu anlatılmalıdır. Okulların bizlerden talepleri olursa imkanlar ölçüsünde çözmeye hazırız” diye konuştu.
Ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nadi Soylu toplantının amacını anlatarak Konya’da eğitim seviyesini artırmak için projeler üretilmesi gerektiğini bu konuda çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Toplantı, 2010-2011 eğitim öğretim yılında yapılması gereken kararlar konuşularak son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.