Ek binaya destek verin

Ek binaya destek verin
Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle iki öğünlü eğitim yapıyor. Eğitimin tek öğünlü yapılması için ek binanın tamamlanması gerekiyor

Konya Hocacihan İlim Yayma Derneği Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2004 yılında yapımına başlanan ek binanın tamamlanması için halktan destek bekliyor. Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı eğitim ve öğretim iki öğünlü yapılıyor. İki öğünlü eğitim ve öğretim yapıldığı için de öğleden sonra okula gelen öğrenciler akşam saat 20.00’da okuldan çıkabiliyor. Okul 36 derslik olup en fazla bin 80 öğrencinin eğitim görmesi gerekirken, halk yoğun talep göstererek çocuklarını bu okula göndermeleri nedeniyle okulda bin 950 öğrenci eğitim görüyor. 2004 yılında yapımına başlanan ve 24 derslik olacak olan ek binanın tamamlanmasıyla sorunun çözüleceğini vurgulayan Hocacihan İlim Yayma Derneği Üyesi İsmail Kalaycı, “Son 2 yıldır insanlar okulumuza kayıt yaptırılmak için yoğun talepleri oluyor. Selçuklu’da başka İmam Hatip Lisesi olmadığı için bu çocukları okula almak zorunda kaldık. Okulda eğitimin devam etmesi için iki öğünlü eğitim veriliyor. İki öğün eğitimde öğlenden sonra derse giren öğrenciler akşam 20.00 da okuldan çıkıyorlar. Öğrencilerin büyük bir kısmı kız öğrenci, biz kız çocuklarımızın akşam saatlerinde okuldan ayrılmalarına üzülüyoruz. Akşam saatlerinde özellikle kız öğrencilerini dışarı bırakmak onları tehlikeye atmaktır. Bizim isteğimiz yapımına başladığımız ek binanın tamamlanması için halkımızdan yardım talep ediyor” dedi.
AİLELER DE BU DURUMDAN MAĞDUR’
Öğrencilerin akşam saatlerinde okuldan çıkmak zorunda kaldıkları için aileler çocuklarının başına bir şey gelecek diye çok tedirgin olduğunu ifade eden İsmail Kalaycı, “Birçok aile çocuğunun başına bir şey gelmesin diye akşam çocuğunu okuldan almaya geliyor. Konya’nın duyarlı insanları 6 yıldır tamamlanamayan ek binanın tamamlanması için yardım yapmaları gerekir. Çocukların eğitim gördüğü ve 36 derslik olan binayı 3 yılda tamamlamıştık. Ek binanın yapımına başlanalı 6 yıl oldu ama hala tamamlanamadı. Çocukların iki öğünlü eğitim görmeleri iyi olmuyor. Bu şekildeki eğitimin devam etmesini biz istemiyoruz. Daha kaliteli ve faydalı eğitim ve öğretim yapılması için ek binanın tamamlanarak tek öğünlü eğiteme geçilmesi gerekir” diye konuştu. Ek binanın yüzde 30’nun yapıldığını da belirten Kalaycı, binanın eğiteme başlaması için 900 bin TL gibi bir paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.