
Elde kalan kurbanlıklar
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çiftçilerin elinde kalan kurbanlıkların Et ve Balık Kurumu tarafından satın alınmasını önerdi
Yazılı açıklamasında, kurban satışlarının bu yıl beklenenin altında gerçekleştiğini, kurbanlıklarını Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere götürüp satamayanların zor durumda kaldığını belirten Palandöken, Ankara ve İstanbul'a küçük ve büyükbaş hayvan getirip satamayan çiftçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.
Yetkililerin acil olarak günlerdir hayvan çadırlarında perişan olan kurban satıcılarına destek olması gerektiğini aktaran Palandöken, ''Elde kalan hayvanlar Et ve Balık Kurumu tarafından alınmalı. Aksi halde hayvanlar ya yok parasına birileri tarafından alınacak, ya da büyük çilelerle tekrar getirildikleri illerine geri götürülecekler.
Bunların hepsi yeni bir masraftır. Önümüzdeki yıllarda sıkıntı yaşanmaması için elde kalan kurbanların Et ve Balık Kurumu tarafından alınması çiftçilerimizi rahatlatacaktır'' ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.