Emine Erdoğan’ın Himayesindeki Projede Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Emine Erdoğan’ın Himayesindeki Projede Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanım'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ülke genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi start aldı.

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde, Kırıkkale'de 45 okula yeni kütüphane kazandırılıyor. Kent genelinde 47 bin 393 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokul, ortaokul ve liselerde çalışmalar devam ediyor.

Mevcut kütüphanelerin içerikleri zenginleştirildi, kütüphanesi olmayan 17 okulda öğrenciler kitapla buluştu. Okullar arasındaki imkan farklılıklarını azaltmak amacıyla iki hafta içerisinde de 28 okulda kütüphane çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Kırıkkale Zübeyde Hanım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde projesi tamamlanan kütüphanenin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, 17 okulda kütüphane çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Yaklaşık iki hafta içerisinde 45 okulda kütüphane çalışmalarının tamamlanacağını kaydeden Tüfekçi, "Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayesinde bakanlığımız ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde bir proje start aldı, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" diye. Bu çerçevede ilimizde de bizim 47 bin 600 öğrencinin tamamının kitaplara ulaşabileceği, tamamının güncel eserlere ulaşabileceği, içerisinde yaşam şartlarının oluştuğu, zevkle oturabilecekleri olanaklar oluşturmak için bizde kollarımızı sıvadık. Şu an için ilimizde kütüphanesi bulunmayan 45 okulumuzda kütüphanesini kuruyoruz. Hummalı bir çalışmamız mevcut Bunun yanında da 236 okulumuzun kütüphanesin iyileştiriyoruz, zenginleştiriyoruz ve renklendiriyoruz. Çocukların daha müreffeh bir ortamda daha huzurlu kitap okuyabilecekleri mekânlar oluşturmaya çalışıyoruz. 236 okulumuzun 45 okulda yoktu. İki hafta içerisinde inşallah kütüphanesiz hiçbir okulumuz kalmayacak" diye konuştu.

11. sınıf öğrencisi Arife Karayazgan, kütüphanenin kendileri için faydalı olduğunu kaydederek, "Burada tarih performansımız vardı. Onun için tarihte araştırma yaptık. Kitap okuma performansına göre kitap veriyorlar. Her hafta kitap almaya geliyoruz, okuyoruz, araştırıyoruz, teneffüslerde kitapların yazılışlarına bakıyoruz. Onun hakkında bilgi ediniyoruz. Arkadaşlarımıza tavsiyeler veriyoruz. "Şu kitap şöyle bu kitap böyle" falan diye" diye duygularını dile getirdi. haberfark.net

Emine Erdoğan’ın Himayesindeki Projede Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Emine Erdoğan’ın Himayesindeki Projede Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Emine Erdoğan’ın Himayesindeki Projede Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim