En çok konuşulan dil, Türkçe olacak

En çok konuşulan dil, Türkçe olacak
Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Konya Şube Başkanı Ali Akın düzenlediği basın toplantısında 22 Haziran’da Konya Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni ile ilgili bilgi verdi.

 

Selçuk Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan AKTİSAD Konya Şube Başkanı Ali Akın, “Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan ve dünyanın 130 ülkesinden öğrencilerin katılacağı olimpiyatların Konya’daki organizasyonunu, adını iş dünyası ile başarılı faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal birçok etkinlikle duyuran AKTİSAD, TÜRKÇEDER ile birlikte yürütüyor. AKTİSAD, dünyanın tüm renkleri olan bu güzel çocukları ve onları yetiştiren fedakar öğretmenleri bağrına basacak, onları en güzel şekilde ağırlayacaktır” dedi. Olimpiyatların 22 Haziran 2011 tarihinde sevgi ve hoşgörü şehrine yakışır bir şekilde Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirileceğini bildiren Akın, “1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 17 ülke katılmıştı. 9.’sununa gelinceye kadar bu sayı sürekli olarak arttı. 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 120 ülke katılmıştı. Bu yıl ise 130 ülkenin katılımı ile bu olimpiyatlar gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

‘Gelin Tanış Olalım’ sloganıyla düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları için sayılı günler kaldığını söyleyen Ali Akın, “Bu yıl 130 ülkeden yaklaşık bin öğrenci olimpiyatlar kapsamında Türkiye’ye gelecek. Öğrenciler, final gösterileri kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde de gösteri yapacak” diye konuştu. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’nin içeriği hakkında da bilgi veren Akın, “Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni’nde şarkı, şiir, halk oyunları ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek. Bu vesile ile tüm Konyalı hemşerilerimizi Hz. Mevlana’nın hoşgörü ve sevgisine yakışır bir şekilde bu olimpiyatlara katılmaya davet ediyoruz. Güzel dilimiz Türkçenin dünya dili olması için fedakarca çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

KONYA, TÜRKÇENİN ÇOCUKLARINA HAZIR

Dilin insanların birbirilerini anlamasını ve yakınlaşmasını sağlayan bir araç olduğuna dikkat çeken AKTİSAD Konya Şube Başkanı Ali Akın, “İletişim çağında kültürlerin birbirileri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirileriyle anlaşması ortak bir dil ile gerçekleşmektedir. Türkiye’nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, her geçen gün daha da artan Türkçe öğren öğrenciler sayesinde çok daha ileri seviyelere taşınmaktadır. Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyanın en çok konuşulan ve kullanılan dili olması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır. Türkçe Olimpiyatları’nın ana hedefi Türkçemizin dünyada en çok konuşulan dil olmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY Merhaba


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.