Eriş: Türk milleti kan ağlıyor

Eriş: Türk milleti kan ağlıyor

Terör örgütü PKKnın yaptığı son hain saldırıda 13 askerin şehit düşmesi ve 7 askerin de yaralanması üzerine Türkiye genelinde olduğu gibi Konyada da tepkiler çığ gibi büyüyor

Konya Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, yaptığı basın toplantısında Diyarbakır’da yaşanan son olay nedeniyle Türk milletinin kan ağladığını, artık şehit haberleri duymak istemediklerini bildirdi.
Diyarbakır’ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında 14 Temmuz’da öğle saatlerinde arama yapan askerleri pusuya düşüren terör örgütünün 3’ü uzman erbaş, 10’u er olmak üzere 13 yiğidin daha toprağa düşürüldüğünü söyleyen Sadi Eriş, “Aynı saldırıda ikisi ağır olmak üzere 7 askerimiz de yaralanmıştır. 12 Haziran milletvekilliği seçimlerinden bu yana PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırılarla verdiğimiz şehit sayısı 24’e ulaşmıştır. İkisi asker üç kamu görevlisi de terör örgütü tarafından kaçırılmış durumdadır. Yıllardır gencecik evlatlarımızı kurban verdiğimiz terör, her geçen gün azgınlığını ve cüretini artırarak devam etmektedir. Terör örgütünün destekçisi bölücüler ise üst üste kopardıkları tavizlerle her geçen gün daha da şımarmaktadır” diye konuştu.
“Ülkemizi idare edenlerin korkak ve dirayetsiz politikaları sayesinde Türk devleti ve Türk milleti her geçen gün biraz daha mevzi kaybediyor” diyen Sadi Eriş, “Bölücü hainler artık gizlemedikleri heveslerini ve planlarını yüksek sesle zırvalarken, devletimizi idare sorumluluğunda olanlar, bölücü örgütün taşeronlarıyla müzakere aşkına tutulmuş durumdadır. PKK bir yandan askerimize, polisimize hem de gündüz gözüyle, şehir merkezinde saldırırken, çocuk katili ‘devletle mutabakat imzaladım’ diyerek deklarasyon yayınlayabiliyor. Teröriste prim verenlere soruyorum, siz bir bayrağa sarılı tabutu, ya da sonrasında kara toprağı kucaklayıp da ‘yavrum, yavrum’ diyerek feryat ettiniz mi? Ya da ‘baba beni yalnız bırakıp nereye gidiyorsun’ ağıtlarını duydunuz mu? ‘Kınalı kekliğim, sürmeli gözlüm, senin yerine ben öleydim’ diyerek ağıt yakan ananın feryadını, tabuta sarılıp ağlayan babanın çaresizliğini gördünüz mü?” diye sordu.
Kardeş kanı dökülüyor diyerek terörle mücadele unsurlarını ve azmini rencide eden açılımcıların gelinen vahametin başta gelen sorumluları olduğunu söyleyen Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, “Bu zillet sahipleri unutmasın ki, bugün zihinleri bulandırabilirsiniz, idrakleri köreltebilirsiniz. Ancak tarih ve milli vicdan sizi en ağır tenkit ve tahrikle yad edecektir” dedi.

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.