ESDER'den zım konteynerları önünde basın açıklaması

ESDER'den zım konteynerları önünde basın açıklaması
Konya – Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık, Konya Kayacık Lojistik Merkezi’nde İsrail merkezli ZIM Konteynerleri önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya esnaf temsilcilerinin yanı sıra Cansuyu Konya İl Başkanı İsmail Tozan, Anadolu Gençlik Derneği Konya İl Başkanı Durmuş Ali Kara, Hedader Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Latif Işık açıklaMusa Kazım Yılmaz masında, Hz. Muhammed ve Hz. Musa gibi peygamberlere yönelik yapılan saygısızlığı şiddetle kınadıklarını belirtti. Ayrıca, ülkemizde yaşanan orman yangınları ve İklim Yasası ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Gazze-Filistin meselesine dikkat çeken Işık, “İsrail zulmünün karşısında olmak vicdani bir zorunluluktur. Bu mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. İsrail’in 1948’den bu yana Filistin’de yaşattığı zulümlere vurgu yapan Işık, şehit sayısının 100 bini aştığını ifade etti.

Işık, “İslam ülkelerinin Filistin’e gereken desteği vermemesi büyük bir sorumsuzluk ve vicdansızlıktır” diyerek, bölgedeki açlık ve yokluk sorunlarına dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye’de İsrail’e yönelik ticaretin sürmesine tepki göstererek, ZIM ve Maersk gibi şirketlerin faaliyetlerinin durdurulmasını talep etti.

İran’ın direnişini desteklediklerini ifade eden Işık, Türkiye’nin terörist İsrail ile ilişkilerini derhal sonlandırması, askerî üslerin millileştirilmesi ve İsrail’e yakıt satışının durdurulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda, geçmişte Türkiye’nin güçlü duruşuyla Kıbrıs ve Filistin’de önemli hamleler yapıldığını hatırlatan Işık, “Zulümle abad olunamaz, zalime yardımcı olan zalimdir” diyerek hükümeti bu zulüm ortaklığından vazgeçmeye çağırdı.

Açıklama, özgür Gazze, özgür Filistin ve özgür Kudüs temennisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.