Esentepe Öğrencilerinin Okuma Sevinci

Esentepe Öğrencilerinin Okuma Sevinci

Konya Esentepe İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri okuma-yazma öğrenmenin sevincini düzenlenen Okuma Bayramı etkinlikleri kapsamında aileleri ve öğretmenleri ile paylaştılar.

Öğretmenlerinin, gözetiminde okumaya başlayan minik öğrenciler şiirleri, oyunları ve okumaları ile velilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Konya Esentepe İlköğretim Okulu Tiyatro salonun da düzenlenen okuma bayramı törenine okulda görev yapan öğretmenler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mualla ÇAĞIR, bu tür etkinlikte çocukların küçük yaşta güven duygusu ve güven kazanmalarının sağladığını söyledi.

 

“İlköğretim çağının çocuklarımızın temellerinin atıldığı ve şekillendiği bir çağdır” diyen ÇAĞIR, bu çağı sürdürürken biz öğretmelere ve velilere çok büyük görevler düşüyor. Okul aile işbirliği sağlam temellere oturursa, çocuklarımızın şekillenmesi de o derece sağlıklı olacağına inandığını vurguladı.

Çocukların Eylül ayında okula başladıklarını anımsatan ÇAĞIR, Okuma-Yazma bilmiyorlardı. Bugün okur ve yazar oldular ve bir takım becerilerini geliştirdiler. Çocuklarımızın becerileri bu dönemde gelişecek ve süreklilik kazanacaktır. Bu program, okula ilk adımlarını atan öğrencilerimiz için oldukça önem arz etmektedir dedi.

                ÇAĞIR, sınıf öğretmenlerine ve bu faaliyetlerde programın hazırlanmasında öğrenci velilerinin büyük katkısı olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Öğrencilerin tüm içtenlik ve doğallıklarıyla hazırladıkları programda koru halinde şarkılar söylüyüp, İngilizce oyunlar oynadılar. Daha sonra okudukları şiirler ile minik öğrenciler velilerine unutamayacakları bir gün yaşattılar. Daha sonra resim yarışmasında birinci gelen öğrencilere okul müdürü tarafından ödüller verildi. Proğram sonun da okuma bayramı dolayısıyla teşekkür belgelerini öğretmenlerinin ellerinden alan öğrenciler mutluluklarını aileleriyle paylaştılar.

Bu haber toplam 2119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim