Eskil 75'inci Yıl Lisesi Türkiye 3'üncüsü!

Eskil 75'inci Yıl Lisesi Türkiye 3'üncüsü!
TÜBİTAK tarafından Ankara’da yapılan ve Türkiye genelinde coğrafya dalında finale kalan 15 eserden birisi olan Eskil 75 Yıl Lisesi Öğrencilerince hazırlanan ‘Tuz Gölünü Küresel Isınma Değil Bilinçsiz İnsanlar Bitirecek’ adlı proje Türkiy

Eskil 75’inci Yıl Lisesi Rehber öğretmen Mihman ALTINTOP’un önderliğinde öğrencilerden Ayşe ARIK ve Bayram KIRKIL tarafından hazırlanan ‘Tuz Gölünü Küresel Isınma Değil Bilinçsiz İnsanlar Bitirecek’ adlı proje Kayseri elemelerinde birinci olmuş TÜBİTAK Türkiye elemelerine katılmak üzere Ankara’da yapılacak elemelere katılmaya hak kazanmıştı.

12- 17 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara da yapılan ve Türkiye genelinde coğrafya dalında yarışmaya hak kazanan 15 proje arasında üçüncü olan öğrenciler Eskil’in gururu oldular.

 TÜBİTAK proje yarışmalarına ülke  çapında  yüzlerce okulun katıldığı proje arasında Türkiye 3’üncüsü olan ve büyük bir başarıya imza atan Ayşe ARIK ve Bayram KIRKIL , “Çalışmalarımız boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız olmak üzere Belediye başkanımıza, okul idaresi, öğretmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ederiz, her zaman yanımızda oldular. Gerek maddi, gerekse moral olarak bize destek verdiler. Bizde onların güvenlerini boşa çıkarmadığımız için çok mutluyuz. Kayseri’deki başarımızın tesadüf olmadığını Ankara’da kanıtlayıp başarımızı taçlandırdığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştular.

 Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere TÜBİTAK tarafından çeşitli ödüller verildi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum