Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Eskil Belediyesi Neden Eleştiriliyor?

Belediyecilik günümüzde halkın bilinçlenmesi Belediye Başkanlarını zorlamaya başladı. Eskil Belediyesi’nde son zamanlarda yaptığı hizmetler karşısında eleştiriliyor.  

Hizmet eleştirilir mi eleştiriliyor?

Bende Konu İle ilgili Başkan Alçay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Başkan’a doğrudan soruyu yönelttim…

Eskil Belediyesi olarak hizmet ediyorsunuz buna karşılık niçin eleştiriliyorsunuz dedim?

O da bana sorduğum sorulara açık yüreklilikle cevap verdi. Başkan Alçay ile yaptığımız telefon görüşmesinin ayrıntılarını aktarmaya çalışmacam…

Eleştirinin en büyük kaynağı yollar

Başkan Alçay’ın konuşmalarından yola çıkara edindiğim bilgi,  Eleştiri tek taraflı olmaz öncelikle yol nasıl yapılır.  Bu sorunun cevap bulması gerekir görüşü ortaya çıktı. Vatandaşın taleplerinden önce bu soruların cevap bulması gerekir. Yoksa kuru kuruya eleştiri haksızlık olur.

Yolun Maliyeti nedir?

Eskil Belediyesinin yaptığı yolların mesafeye göre fiyatları değişiyor ortalama maliyeti 80-100 milyar arası değişiyor.

Yol Nereye Yapılır?

Başkan Alçay ile yaptığımız görüşmede vatandaşların Hassasiyetlerini gözetmeye çalışıyoruz. Ama yol yapmak demek kendi menfaatleri için başkasının arsasının içerisinden yol geçirmek demek değildir.  Eleştirirken bu hususunda göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Yolu yapacak belediyenin bütçesi nedir?

Eskil Belediyesinin iller bankasından aldığı bütçe nüfus az, hizmet alanı geniş olduğu için çok düşük bir bütçedir.  Bu bütçe ile kalsa eskil belediyesi bu bütçe ile kalsa yılda 10 km yol yapamaz. Diğer hizmetleri hele hiç yapamaz burada Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ı kutlamak gerekir.

Kendi ve ekibinin gayretleri ile Eskil’e ek bütçe oluşturarak önceki yıllarda çamurdan çıkamadığımız yolları, her yıl planlayarak gittiklerini, bu planlama doğrultusunda gelecek yıl Bozcamahmut, Tosun, Karakol gibi yaylaların 2017 yılı içerisinde yapılacağını söyledi.  Vatandaşlarımızın istekli olmalarını anlıyorum ama sabırlı olmaları gerekir.  2018 sonuna tüm yaylalarımız asfaltlanmış olacağını iletti.

Topakkaya yol yapılması Meselesi?

Topkaya yollarının asfaltlanması olayın ise başkan Alçay Eskil Belediyesi Topkaya’nın yollarını yapmadı.  Bunu vatandaşımızın bunu öncelikle bilmesini istiyorum.

Sadece Pazar günleri personelimizin tatilde olduğu günlerde asfalt malzemesi, personelin tam gün mesai ücreti, Topakkaya Belediyesi tarafından karşılanarak biz araç desteği sağladık. Belediyeler bir birlerine yardım eder, Topakkaya Belediyesinin asfalt aracı yok bir toplantıda başkanımız rica etti bizde yardımcı olduk.

Burada bir diğer ayrıntıyı atlamamak gerekir. Bizim her yıl asfalt için ayırdığımız bir bütçe var o bütçe doğrultusunda yapılacak yol belli eğer ki bizim elimizde daha fazla para olsa daha fazla yol yapabilsek o zaman Eskil ilçemiz sınırları içerisindeki yolları Pazar günüde yapmaya devam ederiz.

Buradan şu sonuç çıkıyor Eskil Belediyesi kendi sınırları dışarısına hizmet yapabiliyor ise bu demek oluyor ki Eskil Belediyesinin güçlü bir belediye olduğunu gösteriyor.  

Bu yazı toplam 1999 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum