Eskil Belediyesi'nden iş bekleyenler bu habere üzülecek!

Eskil Belediyesi'nden iş bekleyenler bu habere üzülecek!
Seçim dönemi siyasi partiler ve adaylardan özellikle belediyede çalışmak için iş sözü alanların iş beklentileri sürüyor. Hükumetin açıkladığı tasarruf politikası iş bekleyenlerin heveslerini yarıda mı bıraktı?

Seçim öncesi yaptığımız haberde Eskil'de seçimin şifresi, "İş sözü olarak" duyurmuştuk. Öyle ki bir çok aday, "Aman kimsecikler duymasın seni kesin işe alacağım ya da sizin sülaleden iki kişiyi işe alacağım" gibi vaatlerle iş sözü vermişti.

İş mevzusunu dönemin Belediye Başkanı Necati Belgemen ete kemiğe büründürmüş ve iş başvuru dilekçelerini bile almış, MHP'nin adayı Niyazi Alçay'da yayınladığı bir video ile bu duruma itiraz etmişti. Alçay, kamuya işçi alımlarının sadece İŞKUR üzerinden mümkün olduğuna dikkat çekmişti.

Hükumetin açıkladığı 3 yıllık tasarruf politikasında yer alan maddelerden birisi, seçim döneminde siyasilerin en çok elinde koz olarak kullandıkları vaatlerden birisini yakından ilgilendiriyor.
Yapılan açıklamada kamuya yeni personel alımı yapılmayacak, sadece emekli olanların yeri doldurulacak maddesi belediyelerden iş bekleyenlerin umutlarının kırılmasına neden oldu. Eylem planının uygulamaya geçmesiyle birlikte siyasilerden iş sözü alanların durumlarının ne olacağı belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum