Eskil Eşmekaya’dan Valiliğe Ziyaret: Ayşe Başkan’dan Yerel Üretim Vurgusu

Eskil Eşmekaya’dan Valiliğe Ziyaret: Ayşe Başkan’dan Yerel Üretim Vurgusu
Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesinde koyun yoğurdu üretimi yapan Ayşe Başkan, Aksaray Valisi Murat Duru’yu makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, bölgedeki yerel üretim faaliyetleri ve kırsal kalkınma konuları ele alındı.

Yerel Üretim ve Kırsal Kalkınma Gündemdeydi

Ziyaret sırasında Ayşe Başkan, Eşmekaya’da yürüttükleri koyun yoğurdu üretimi hakkında Vali Duru’ya bilgi verdi. Bölgenin doğal yapısı ve hayvancılığa uygun koşulları sayesinde üretilen ürünlerin hem kalite hem de lezzet açısından öne çıktığını ifade etti.

Yerel üretimin desteklenmesinin önemine değinen Başkan, kadın girişimciliğinin kırsalda güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Duru’dan Destek Mesajı

Aksaray Valisi Murat Duru ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yerel üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Kırsal kalkınmanın sürdürülebilir olması için bu tür girişimlerin büyük önem taşıdığını belirten Duru, özellikle kadın üreticilerin ekonomiye kazandırılmasının değerine dikkat çekti.

Kadın Girişimciliğine Örnek Oldu

Eşmekaya’da üretim yapan Ayşe Başkan’ın çalışmaları, bölgedeki kadınlara da ilham kaynağı oluyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen koyun yoğurdu, hem yerel pazarda hem de çevre illerde ilgi görüyor.

Yerelden Güçlü Ekonomiye Katkı

Bu tür ziyaretlerin, yerel üretimin görünürlüğünü artırması ve üreticilerin desteklenmesine katkı sağlaması bekleniyor. Eşmekaya’da başlayan bu üretim hikâyesi, bölge ekonomisine değer katmaya devam ediyor.
Ayşe Başkan ile birlikte Vali Duru'yu ziyaret eden bir diğer isim de üretici Abdurrahman Tosun oldu.

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.