Eskil Sekerler'den Türkiye'ye

Eskil Sekerler'den Türkiye'ye
Eskil ilçesi Sekerler yaylasında sebze üretimi yapan Sezai Bozkurt, sebze üretiminde kazandıkları deneyimi Eskil'in Sekerler yaylasında sürdürdüklerini söyledi.

Sekerler yaylasının Obruk platosu üzerinde olduğunu belirten Bozkurt, bölgede ekilen buğday ve şeker pancarının aksine sebze yetiştiriciliği yaptıklarını kaydetti. 
Sebze tarımının şeker pancarı ve buğdaya göre çok daha kazançlı olduğunu ve önemli oranda istihdam sağladığını kaydeden Bozkurt, Orta Anadolu'da yaptığım araştırma ve denemelerden sonra Sekerler yaylasının iklimiyle sebze üretimi için ideal bir nokta olduğunu keşfettim, "Burası toprak ve iklim yapısıyla sebzeciliğe uygun bir bölge. Yıllık yağış miktarı düşük olan kurak bir bölgedeyiz.

Bunun yanında yükseltisi fazla ve geceleri devamlı bir esinti var. Havası sebze üretimine uygun ve bu bölge bugüne kadar hastalıklardan çok iyi korunmuş. Denemelerimizin ardından buranın sebze üretimi için Anadolu'daki en ideal nokta olduğunu keşfettik" dedi.

Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz mevsiminde 120 işçiyi istihdam ediyoruz. Bu yıl toplam 400 dönüm alandan binlerce ton havuç,  turp, kırmızı lahana, soğan, ıspanak,  marul üretmeyi hedefliyoruz. Marul çeşidimiz de kule ve aysberg marul. Özellikle aysberg maruldan kaliteli ve yüksek verim aldık. Ürünlerin fidelerini seralarda üretirken, bir yandan hasat yapıp, bir yandan da yeni fideleri ekiyoruz. Biz bozkırın ortasında AB standartlarında organik tarımla sebze üretimi yapıyoruz. Ayrıca, AB standartlarında iyi tarım belgesi de aldık."

Bozkurt, Eskil Sekerlerdeki tarlalardan, Türkiye'nin her yerine her gün kamyonlarla sebze gönderdiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum