Eskil Tarım Kredi Kooperatifi'nde zorla sigorta yaptırılamayacak

Eskil Tarım Kredi Kooperatifi'nde zorla sigorta yaptırılamayacak

Eskil Tarım Kredi Kooperatifi’nde işlem yaptırmak isteyen çiftçilere yönelik sağlık sigortası dayatmasına Bölge Müdürü Yorgancılardan tepki geldi.

Mevlüt KESKİN

 

Geçtiğimiz yıl müstahsil makbuzları bilgisini sisteme geç girmesi sonucu Eskil çiftçisine sıkıntı yaşatan Eskil Tarım Kredi Kooperatifi bu yıl da sezonu bir tartışma ile açtı.

Müstahsil makbuzlarını Eskil Tarım Kredi Kooperatifi’ne teslim etmek için giden çiftçiler kendilerine tercih hakkı bırakılmadan 22 TL karşılığı sağlık sigortası yaptırıldığını belirterek tepki gösterdiler.

 

Bu olayın üzerine uzun  bir süre Eskil Tarım Kredi Kooperatifi’nin 0382 4114004 nolu telefonuna ulaşmaya çalıştık, ancak telefonuna bakan olmadığı için yetkililere bir türlü ulaşamadık. Eşmekaya Tarım Kredi Kooperatifi’ni aradığımızda ilk telefonla birlikte hemen bir görevliye ulaştığımızda kendilerinin böyle bir çalışmaları olmadığını söylediler.

 

Bu kez Tarım Kredi Kooperatiflerinin internet sitesinden Konya Bölge Müdürü Sayın Naci Yorgancılar’ın iletişim bilgilerine ulaştık. Bu adreste Sayın Bölge Müdürü’nün cep telefonuna ulaşmak mümkündü. Kendilerine durumu arz ettiğimde duyarlılığımızdan dolayı teşekkür eden Yorgancılar ile ilk önce ortak bir paydada buluştuk. “Evet sigorta yaptırmak; tarım sigortası, sağlık sigortası günümüzde bir gereksinim ama bu kimsenin kimseye dayatması ile olmamalı idi.”

Ve Sayın Yorgancılar ekledi. “Hemen talimat veriyorum kimse sigorta yaptırma konusunda zorlanmayacak, dileyen yaptırır dileyen yaptırmaz.

 

Sayın Yorgancılar'ın açıklamaları bu şekilde, ayrıca Eskil İlçe Tarım Kredi Kooperatifi çalışanlarına ulaşabilseydik. Şu soruları soracaktık.

  • Vatandaşa hiçbir açıklama yapmadan “22 Lira ver” deyip sigorta yapıyorlar mı?, eğer bu şekilde davranıyorlarsa resmi bir işlem için bir kuruma giden insanlara  bu şekilde muamele yapılması ne kadar doğru?

  • Neden sigorta yapmayı bu kadar istiyorlar?

  • Şimdiye kadar kaç çiftçinin bu şekilde sigortasını yaptılar?

  • Yaptıkları sigorta karşılığı prim alıyorlar mı? Eğer alıyorlarsa bunu etik buluyorlar mı?

  • Tabii bugün itibari ile de bir soru daha ekleyebiliriz. Bölge Müdürünüz Sayın Yorgancılar’ın kesin talimatına rağmen bu şekilde sigorta yapmaya devam edecek misiniz?

Evet özü itibari ile kendilerine bu soruları soracaktık. Eğer kendilerinden herhangi bir açıklama gelirse gazetemizde ve sitemizde yayınlamaya hazırız.

Bu haber toplam 3065 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum