Eskil Tuz Gölü Turizm Festivali 25 Ülkenin Katılımıyla Görkemli Başladı
25 Ülke Eskil'de Buluştu
Eskil Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Eskil Tuz Gölü Turizm Festivali, uluslararası katılımla kapılarını açtı. Toplam 25 ülkeden gelen ekipler, üç gün boyunca kendi kültürlerini, geleneksel danslarını, müziklerini ve yöresel değerlerini ziyaretçilerle buluşturacak.
Festival alanında kurulan stantlar ile sahne gösterileri daha ilk günden vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde farklı kültürler Eskil'de bir araya geldi.
Başkan Zavlak: "Tüm Vatandaşlarımızı Festivalimize Bekliyoruz"
Festivalin açılışında konuşan Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, organizasyonun ilçenin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Eskil'imizin ve Tuz Gölü'müzün tanıtımı açısından bu festival büyük önem taşıyor. Üç gün boyunca kültürlerin buluşmasına ev sahipliği yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi festival coşkusunu yaşamaya davet ediyorum."
Hamza Aktürk: "Aksaray'ın Tanıtımına Büyük Katkı Sağlayacak"
AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk de festivalin yalnızca Eskil için değil, Aksaray'ın tanıtımı açısından da önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.
Aktürk, "Bu tür uluslararası etkinlikler ilçemizin ve ilimizin tanınırlığını artırıyor. Festivalin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Üç Gün Boyunca Renkli Etkinlikler
Festival kapsamında konserler, halk oyunları gösterileri, kültürel programlar ve çeşitli organizasyonlar düzenlenecek. Yerli ve yabancı misafirlerin buluşacağı etkinliklerin, hem bölge turizmine hem de Eskil'in tanıtımına önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.