Eskil Ziraat Odası model oldu

Eskil Ziraat Odası model oldu

Aksaray Ziraat Odası Başkan Adayı Emin Koçak düzenlediği basın toplantısında seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

      Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hizmet Verecek

      Yüksek Ziraat Mühendisi ve Veterinerin köylerde çiftçinin hizmetinde olacağını belirten Koçak, “Ziraat Odamız bünyesinde olacak olan Ziraat Mühendisimiz ve Veterinerimiz tarım ve hayvancılık konusunda çiftçimizi bilgilendirip onlara yardımcı olacak. Ayrıca taş toplama makinesi alıp taşlı arazileri daha verimli hale getireceğiz.”dedi.

Binlerce üyesi olan Ziraat Odasının Yüksek Ziraat Mühendisi olmadığını ifade eden Koçak, “Biz bünyemizde Bir Ziraat Mühendisi ve Veteriner bulunduracağız. Bu arkadaşlarımız ekimde ve harmanda çiftçinin yanında ve yardımcısı olacak. Kışın ise köylerde eğitim seminerleri vererek çiftçimize yardımcı olacak. Ayrıca Tarım sigortası uygulamasını da kar düşünmeden uygulayacağız. Yangında, doluda sigorta sayesinde çiftçimiz zarar görmeyecek. Ayrıca tohum ve gübre konusunda da yine kar amacı düşünülmeden çiftçimize yardımcı olunacak.”dedi.

Taş Toplama Makinesi Alınacak

Bazı bölgelerde tarlalardaki taş sorunu nedeniyle çiftçinin tarlasından verim alamadığını ifade eden Koçak, “AB ve Ahiler Kalkınma ajansına projeler üreterek çiftçimiz için başta taş toplama makinesi olmak üzere cihazlar alacağız. Bu cihazlar sayesinde taşlı bölgelerdeki çiftçilerimizde arazilerinden maksimum verimi alacaklar. Belli bir program çerçevesinde taş toplama makineleri köy ve kasabalarımızda çiftçimizin tarlasındaki taşları temizleyecek.”dedi.

Eskil Ziraat Odası’nın laboratuarı var Aksaray’ın yok

   Konuşmasında Eskil Ziraat Odasını örnek gösteren Koçak, Eskil’in yaklaşık 4 yıllık bir Ziraat Odası olmasına rağmen toprak tahlil laboratuarı olduğunu ifade ederek, “Eskil bizim ilçemiz, Ziraat Odası da çok yakın bir dönemde kuruldu ancak Eskil’de Ziraat Odasını toprak tahlil laboratuarı var. Aksaray 50 senelik bir Ziraat Odası olmasına rağmen bu laboratuarı yok. Bu laboratuarı kurup çiftçimize en güzel hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca her bölgemizin toprak yapısını incelemeye alıp daha çok verim için uzman ekiplerimiz fizibiliteler, raporlar hazırlayacaklar.” dedi.

Bu haber toplam 1901 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum