Eskil'de bir acayip durum! 8 metrelik toplulaştırma yolları 2 metrelik balçık halde!
Ancak gelinen noktada birçok bölgede bu beklentiler yerle bir olmuş durumda.
Çiftçiler, özellikle köy ve yaylalarda yolların ya tamamlanmadığını ya da mevcut yolların kullanılamaz hale geldiğini ifade ediyor. Bazı bölgelerde tarla yolları tamamen çamura dönüşürken, bazı yerlerde yağmurlama sulama sistemlerinin de etkisiyle yollar adeta bataklığa dönüştü. Traktörle bile geçilemeyen bu yollar, hem üretimi hem de ulaştırmayı ciddi anlamda sekteye uğratıyor.
Eskilli üreticiler, yetkililerden bir an önce kalıcı çözümler bekliyor. "Toplulaştırma ile umutlandık ama sonrasında perişan olduk. Ne yazık ki devletimiz bölgemizde çok önemli bir uygulama gerçekleştirdi, burada bile fırsatçı çiftçiler ortaya çıktı ve 8 metre genişliğindeki yolları süre süre 2 metreye kadar düşürdüler, bir de üstüne yağmurlama çalışınca güzelim yollar, balçık oldu." diyen çiftçiler, bu haliyle yolların ne çiftçiye ne de tarıma hizmet ettiğini vurguluyor.
Yetkililer Sessiz mi Kalacak?
Eskil’in verimli topraklarında üretim yapmak isteyen çiftçiler, sadece doğayla değil altyapı eksiklikleriyle de mücadele ediyor. Vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, yolların bir an önce tamamlanmasını ve kalıcı olarak iyileştirilmesini, öte yandan yollarda gerekli denetimlerin yapılmasını talep ediyor. haberfark.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.