Eskil'de Duvarlara bayan esteği!

Eskil'de Duvarlara bayan esteği!

Eskil ilçe merkezinde bulunan ve özel bir işletme tarafından ihale yoluyla kiralanan Yunus Furkan kent Parkının duvarlarını Eskil bayan ressam süslüyor.

Kırmızı Beyaz firması tarafından kiralanan kent parkın duvarları firma tarafından önce boyandı. Daha sonra parkın bahçe duvarları, Eskilli genç bayan ressam Nadire Öğretici tarafından çeşitli hayvan ve bitki figürleriyle süslenmeye başladı.

Genellikle erkek ressamlara alışık olan vatandaşlar, karşılarında bayan bir ressamı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Çok olumlu tepkilerle karşılaştığını ifade eden  genç bayan ressam Nadire Öğretici,” Vatandaşlar ilk gördüğü zaman şaşırıyorlar. Fakat daha sonra yaptığım eserler hakkında görüşlerini sunuyorlar. Oldukça olumlu tepkiler alıyorum.  Kimi vatandaş eserlerimde ki gözlemledikleri eksikleri dile getiriyorlar, kimileride görmek istedikleri resim yada figürleri çizmemi istiyorlar. Özellikle bayanlar çok ilgi gösteriyorlar. Ben işin maddi boyutunda değilim. Sanatımı icra etmek bana ayrı bir zevk veriyor. Buna vesile olan işletme sahibi Süleyman Altan beye teşekkür ederim” dedi.

Parkın işletmesini devralan Kırmızı Beyaz firma sahibi Süleyman Altan yaptığı açıklamasında,” Nadire hanımı daha önceden birkaç kez sosyal medyada görmüştüm. Bahçe duvarlarına hazır resim almaktansa bir sanatçının eserini çizmesi daha ilgi çeker diye düşündüm. Bunda ne kadar haklı olduğumu gelen tepkiler üzerine anladım. İlçemizde yaşayan hayvan türleri, bitki türleri duvarlarda resmediliyor. Eserleri yapan kardeşimize teşekkür ederim” dedi.

 

Bu haber toplam 5028 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum