Eskil'de Ekin Yangını Büyümeden Söndürüldü: Trafodan Sıçrayan Kıvılcım Tehlike Yarattı

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Böğet Köyü’nde bugün öğle saatlerinde çıkan ekin yangını, Eskil ve Sultanhanı Belediyesi itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi ile köy halkının özverili çabaları sayesinde kontrol altına alınarak söndürüldü.

96 dekar büyüklükteki tarlada yangının, tarladaki trafodan sıçrayan bir kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede yayılarak çevrede büyük endişeye neden oldu. Yangını fark eden vatandaşlar, hiç vakit kaybetmeden itfaiye ekiplerine haber verdi ve alevlere müdahalede bulundu.

Yetkililer, yangının çıkış sebebinin detaylı olarak araştırıldığını belirtirken, erken müdahalenin ve vatandaşların duyarlılığının olası bir faciayı önlediğini vurguladı. Yaklaşık 3 dekar alanın yandığı yangında maddi zarar meydana gelirken, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Bu olay, yangınlara karşı alınacak tedbirlerin ve toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koyarken, yetkililer çiftçileri özellikle elektrikli sistemler ve trafolar konusunda daha dikkatli olmaları yönünde uyardı. haberfark.net

c298dd8f-7029-402f-866b-35e0a4b0ff70.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.