Eskil’de ikilik söylemi özde değil, sözde!

Eskil’de ikilik söylemi özde değil, sözde!
Eskil Ziraat Odası seçimleri geride kaldı ama yankıları sürüyor. Seçim öncesi Başkan Adaylığını açıklayan Oğuz, Başkan Belgemen’in, "İsteseydik 25-0 olurdu" açıklamasını etik bulmadığını belirtirken, seçimi kaybetmelerinde Tahsin Meral’in aday

Mevlüt KESKİN

 

Eskil’de ikilik sadece sözde!

“Ziraat Odası seçimi benim için ağır bir yenilgi” oldu diye sözlerine başlayan Raşit Oğuz, şunları söyledi “Tahsin Meral’ın Eskil'den delege adayı olması ile birlikte bunu fırsat bilen Necati Belgemen ve ekibinin bu durumu malzeme yapması seçimi kaybetmemizdeki en önemli etkendir. Yıllarca Eskil’de ikilikten söz edilmektedir, herkesin dilinde ikilik bitsin söylemi vardır ama iş icraata gelince kimse kılını kıpırdatmıyor! Bunu ben yerel seçimlerde bizzat yaşadım. Necip Çeçen ve benim İl Genel Meclis Üyesi Adayı olmamıza rağmen köyümüz Kaputaş’tan hiç tanımadıkları sokakta görseler kim bu diyecekleri Kamil Altan’a önemli oranda oy çıkmıştı.

 

Belgemen’in açıklamalarını etik bulmuyorum

"Seçim öncesi Hodri Meydan diyen seçimden sonra da biz isteseydik sonuç 25-0 olurdu şeklinde açıklama yapan Sayın Belgemen’in bu açıklamalarını etik bulmuyorum" diyen Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Belgemen hodri meydan deyip Sayın Meral’le televizyon programında tartışalım diyor. Ne tartışacaksınız Allah aşkına. Sayın Belgemen Size tafsiyem siyaseti Eskil dışına taşımayın. Bir de 25-0 olurmuş ben bu açıklamayı doğru ve etik bulmuyorum. Çünkü bir sürü boş vaatle Ziraat Odası’nın yetkilerini kullanarak, taraftarını belli yerlere kaydırarak yapılan bu seçimin adil bir seçim olmadığı apaçıkça görülmüştür. Sayın Belgemen biraz karşı tarafa saygılı olun, çünkü her insan Sayın Mustafa Sanlav değildir!”

 

Bir daha aday olmayacağım

Oğuz son olarak şunları söyledi: “Ne yazık ki Eskil’de siyaset yalan dolan, bir sürü boş vaatle yapılıyor.  Bu tür işler Raşit Oğuz’la bağdaşmadığı için Eskil’de bir daha aday olmayacağım. Ama şunu ısrarla belirtmem gerek geçmişte seçimi kaybeden insanların Eskil’e küstüğü gibi küsmeyeceğim. Başarılı olacağıma inandığım, bu memlekete hizmet etme sevdamın sahası olan sanayileşme ve ticarette Eskil’e birşeyler verme çabası içinde olacağım. Bana inanan, bana destek olan insanları üzmemek için böyle bir karar aldım.

Seçim süresinde bana destek olan arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunarım. Bu bir yarıştı burada da önemli olan hedefe varmaktır. hedefine varan arkadaşları kutlar ve Eskil için hayırlı olmasını temenni ederim. Oda’nın bir önceki yönetimi atama ile olmuştu ama bu seçim halkın iradesi ile olduğu için bu görevi alan insanların taraflı ve tarafsız Eskil halkına hizmet etmesini arzular ve temenni eder, Sayın Belgemen ve ekibine başarılar dilerim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum