Eskil'de ilköğretim haftası kutlandı

Eskil'de ilköğretim haftası kutlandı

Eskil'de ilköğretim haftası kutlandı

Eskil'in Günşeli Köyü'nde bulunan Şehit Muhammet Uz İlkokulu'nun hazırlamış olduğu İlköğretim Haftası ilçe programı göreve çiçeği burnunda İlçe Kaymakamı  Yunus Coşkun, İlçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, Eşmekaya Belediye Başkanı  İsmail Güneş, İlçe Miil Eğitim Müdürü  İbrahim Kılıçer ve ilçe protokolünün katılımıyla kutlandı. 

Kutlama kapsamında öğrenciler şiirler okuyup, gösteriler düzenledirler. 

Program kapsamında ilçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Kılıçer bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında "Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.  

Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" görevini üstlenmiştir. 

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. 

Değerli Öğretmenlerim,
Heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle ben de diyorum ki; sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.
" dedi.

Program sonunda Kaymakam Coşkun "Yeni Eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olsun" diyerek ilk zili çalarak açtı. haberfark.net

58bb475d-ef69-477b-9f75-b02a0fa336aa.jpg5d38bbba-d124-4bbe-8b03-83a6e50eb565-2.jpg58bb475d-ef69-477b-9f75-b02a0fa336aa-1-001.jpg

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.