Eskil'de kaybolan çift donmaktan son anda kurtarıldı

Eskil'de kaybolan çift donmaktan son anda kurtarıldı

Aksaray Eskil’de dün akşam kaybolan 150 koyununu bulmak için halk arasında “çöl” olarak tabir edilen Kelektömeği bölgesinde traktör ile eşi Cennet Uzer ile birlikte aramaya koyulan Sıtkı Uzer yoğun sis nedeniyle kayboldu.

Eskil merkezde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Uzer çifti,  önceki akşam saat 22.00 sularında koyun sürüsünün kapalı olduğu avluda olmadığını fark etti. Aile fertleri hiç zaman kaybetmeden yakınları ile birlikte koyunları aramaya koyuldu.


Koyun sürüsünü birlikte traktör eşliğinde aramaya başlayan  Sıtkı-Cennet Uzer çiftinin evden ayrılmasından kısa bir süre sonra sürü, yakınları tarafından bulunarak eve getirildi.

 

Koyunları bulan ailenin yakınları, bu kez de kendilerinden haber alınamayan Sıtkı Uzer ve eşini aranmaya başladı.

 

Kendilerinden bir süre daha haber alınamayan ve yoğun sis nedeniyle evin yolunu bulamayan Uzer çifti, durumu cep telefonu ile yakınlarına bildirmesi üzerine Eskil’deki Jandarma, Emniyet, Belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar kaybolan çiftin bulunması için seferber oldular.

 

Yoğun sisin hakim olduğu ve görüş mesafesinin zaman zaman 10 metreye düştüğü aramada kendileri ile sürekli telefon ile irtibat halinde olunan Uzer çiftine Emniyet güçlerinin işaret fişeğini havaya atması ve Sıtkı Uzer ve eşinin bu istikamete doğru hareket etmesi ile birlikte ulaşılabildi.

 

5 saatlik bir aramanın ardından gece 3’te kendilerine ulaşılan Uzer çiftinin oldukça yorgun ve bitkin olduğu gözlendi. 

Sıtkı Uzer, "Oldukça soğuk ve sisli havaya rağmen bizim bulunmamızda yoğun çaba gösteren Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay'a, Emniyet ve Jandarma yetkilileri ile  bu arama faaliyetine katılan herkese çok teşekkür ederim, Allah onlardan razı olsun" dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 1834 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum