Eskil'de mera ıslahı yapılmaya başladı

Eskil'de mera ıslahı yapılmaya başladı
Eskil İlçesi Gölbez Yaylası'nda Aksaray Valiliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak olan mera ıslah çalışmaları başladı.

Aksaray hayvancılığını geliştirmek ve ekonomiye katma değer sağlamak amacı ile yapılan mera ıslah çalışmalarında istenen başarıya ulaşıldı. Daha önceden Aksaray Merkez köylerinden Ataköy”de yapılan mera ıslah çalışmaları ile elde edilen gür otlaklara sürü sahipleri koyunlarını saldı. Yapılan çalışmanın beklenen başarıya ulaşmasının ardından Eskil bölgesinde de çalışmalara başlandı. İlk olarak Mimarsinan Mahallesi Gölbez Yaylası'nda başlatılan çalışmanın zaman içerisinde ilçe geneline yayılacağı öğrenildi. 
Daha önceden Eskil Belediyesi tarafından bozulan mera alanlarının da ıslah çalışması alanları içinde yer aldığı , bu nedenle mera alanları işgal edenlere yaptırım uygulanacağı öğrenildi.  Mera ıslah çalışmaları kapsamında yürütülen Konya Ovası Bölge İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ''Aksaray Rüzgar Erozyonu Önleme ve Mera Islahı Projesi'' kapsamında  projede ağaçlandırma çalışmaları yapılarak canlı rüzgar perdeleri oluşturulacağı daha sonra Atriplex, Akasya, Gladiçya, Badem, Dişbudak, İğde,  Sedir, Karaçam, Bozkır otu gibi çok yıllık yem bitkileri meraya dikilerek ıslah çalışmaları tamamlanacak. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.