Eskil’de mezarlık bilmecesi!

Eskil’de mezarlık bilmecesi!

Eskil Merkezde bulunan ve Anadolu Selçuklu Devleti’nden günümüze dek mezarlık olarak kullanılan alanın avlusunun belediyece yıkılmaya başlanması ve söz konusu alana piknik yapılacağı söylentisi sert tepkilere neden oldu.

Eskil İlçe mezarlığı avlusunun belediye ekiplerince yıkılması vatandaşların yoğun tepkisine neden oldu. Belediyenin yaptığı bu uygulamaya şiddetle karşı çıkan vatandaşlar Mezarlık içindeki ağaçların piknik alanına dönüştürülmesinin sakıncalı olduğunu da ifade ettiler. Bazı vatandaşlar ise Kaymakamlığa müracaat ederek belediyenin yaptığı uygulamanın durdurulmasını istediler.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNE PARK MI YAPILIYOR?

Mezarlığın bölündüğü alanın hemen yanında Belediye Başkanına yakın kişilerin ortak olduğu bir alışveriş merkezi bulunduğunu ifade eden vatandaşlar uygulamanın Alışveriş Merkezi için yapıldığını iddia ediyorlar. Bölgenin piknik alanı olmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden vatandaşlar, “Piknik alanında her şey olabilir. Belki alkol alanlarda olacaktır ve alkol şişeleri mezarlığa atılacak. Bunun önüne kim geçebilecek. Başka piknik alanı yapılacak yer mi kalmadı. Biz amacın alışveriş merkezine canlılık kazandırmak için yapıldığını düşünüyoruz. Kaymakamlığa şikayet ettik. Kaymakamımızın da konuya duyarlı olacağına inanıyoruz.”dediler.

ALÇAY, PİKNİK ALANI DEĞİL GASİLHANE YAPILACAK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, söz konusu alana piknik alanı yapmalarının mümkün olmadığını bu alana gasilhane ve modern bir şadırvan yapacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum