Eskil’de Nadas Yapan Çiftçi Kurtla Burun Buruna Geldi

Aksaray’ın Eskil ilçesine bağlı Büğrü Yaylası Acılık Mevkii’nde tarlasında nadas yapan Oktay Key, traktörüne yaklaşık 20–30 metre mesafeye kadar yaklaşan kurdu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Aksaray’ın Eskil ilçesinde dikkat çeken bir doğa olayı yaşandı. Büğrü Yaylası Acılık Mevkii’nde tarlasında nadas yapan Oktay Key, çalıştığı sırada bir kurdun traktörüne oldukça yakın bir mesafeye kadar geldiğini fark etti.

Yaklaşık 20–30 metre mesafeye kadar yaklaşan kurt, bir süre arazide dolaştı. O anlarda herhangi bir saldırı yaşanmazken, kurt daha sonra bölgeden uzaklaştı. Tarlada çalışan Oktay Key ise kurdu bu kadar yakında görünce büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Key, kurtların genellikle insanlardan uzak duran hayvanlar olduğunu belirterek, traktörüne bu kadar yakın mesafeye kadar gelmesinin kendisini hayrete düşürdüğünü ifade etti.

Kurtlar Genellikle İnsanlardan Uzak Duruyor

Uzmanlara göre kurtlar doğada insanlardan uzak yaşamayı tercih eden hayvanlar arasında yer alıyor. Genellikle gece saatlerinde aktif olan kurtlar, insan varlığını fark ettiklerinde çoğu zaman bölgeden uzaklaşıyor.

Ancak kırsal alanlarda, özellikle geniş tarım arazileri ve yaylalara yakın bölgelerde zaman zaman kurtların görülmesi mümkün olabiliyor.

Yaylalarda Nadir de Olsa Görülebiliyor

Eskil ve çevresi geniş bozkır arazileri ve yaylalarıyla biliniyor. Bu nedenle yaban hayvanlarının zaman zaman bu bölgelerde görülmesi mümkün olabiliyor. Ancak bir kurdun traktöre bu kadar yakın mesafeye kadar gelmesi bölge halkı arasında da şaşkınlık oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.