
Eskil'de Neler Oluyor?
Aksaraymedya.com'da yazan Erdoğan Kaya Eskil'i yazdı. Eskil'den öte Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay'ı yazdı. Kaya yazısında Başkan Alçay'ı yere göğe sığdıramazken, Eskil Eski Belediye Başkanı Şerafettin Meral için ise alaylı bir dil kullanması ise dik
İşte Kaya'nın o yazısı....
Yazımın başlığını okuyunca Eskil ilçemizde bir hadise bir olay olduğunu zannettiğinizi biliyorum. Aksine Eskil ilçemizde çok güzel şeyler ve hizmetler oluyor. Son dönemlerde Eskil’e gideniniz oldu ise bu ilçenin çehresinin değiştiğini görecekler. Tabi bu güzellikte en büyük pay Belediye Başkanı Sayın Niyazi Alçay’ın payı var.
Eskil ilçesi ile ilgili eskiden şov niteliğinde haber ve görüntüler izlerdiniz. Bende ne zaman Eskile gitsem bu çıkan haberlerin yapıldığı mekânları görmek isterdim ve sonra bunların birer şov olduğunu görür güler geçerdim.
Geçtiğimiz hafta içinde yine Eskil-i gezdim, hiçbir yetkili ile görüşmeden vatandaşlarla görüşüp döndüm. Son iki yıl içinde Eskilin çehresinin değiştiğini bana burada yaşayan eskilliler söyledi.
Şovu ve reklâmı sevmeyen bir Belediye Başkanları var, yaptıklarını halkın görmesini isteyen. İki yılda Eskilin çamur olan hiçbir sokağı kalmamış, her yer pırıl pırıl olmuş.
Bir yıl önce pazaryerini gezmiştim vatandaşlar beni görünce “şu halimize bir bakın” demişti. Çünkü Eskilin çamuru ve çorağı insanları tanınmaz hale getiriyordu. Bu sene altyapısı ile, duvarları ile, kontrol noktası ile, VC si ile ve çevre düzenlemesi ile ilimizde bile bulunmayan bir Pazar yerini Eskillilere yapıp hizmete sokmuş.
Hem düğün salonu, hem de toplantı ve konferansların yapıldığı mükemmel bir salonu çevre düzenlemesi ve halı sahası ile Eskillilerin hizmetine sokmuş. Ben bu salona iki sefer sosyal etkinlik için gitmiştim, Eskilliler etkinliğe alışmış olmalılar ki, salonu tıklım tıklım doldurdular.
Tabi Sayın Alçay’ın Başta Milletvekilimiz Ali Rıza beyle ve İlknur hanımla iyi bir diyalogunun olması bazı hizmetlerde kendisine kolaylıklar sağlanmıştır. Modern bir hükümet binası insanın gözlerini kamaştırıyor. Bir belediye binası yapmak yerine önceliği hizmete çevirmesi çok güzel.
Sayın Alçay’ı çok eskiden tanıyan birisi olarak muhabbetimiz var. Ancak Başkan olduktan sonra en çok kendisi ile SGK kurumunun ya çıkışında ya da iç bölümünde karşılaştım. Anladım ki, Başkan buraya kendisini emekli etmeye gelmiyor. Eskillilerin ayağına Sosyal Güvenlik Kurumunu getirmek için çabalıyor. Nihayetinde de başarılı olduğu kanaatindeyim. Hatta bir gün Eskilde SGK il müdürü Kaşif beyle karşılaştım, oda burada bir şube yeri ayarlamak için başkanla geziyorlardı.
Eskile bir SGK şubesi açılması için iki yıldır uğraşan bir Belediye Başkanı sonunda muradına erdi. Ben belediye başkanıyım benim görevim belli diye yan gelip yatabilirdi.
Şimdilerde bakıyorum iki yıldır mücadelesini verdiği Yüksekokul bölümünün de sonuna geldiği kanaatindeyim. Yer konusu tamamlanınca Eskil Yüksekokuluna kavuşuyor.
İki yıl önce kendisini ziyaretim de odasındaki koltuk ve masasına baktım, “ şunları bir yenile Başkan” dedim. Bana, “ ağabey ben nerede olsa otururum, önce Eskil’e hizmet bizim makamların caf caflı olması önemli değil” dedi. Bu düşünce ile çalışan Başkan takdir edilmez mi? Bugün kasabaların bile caf caflı makam odaları var.
Bir ara İl genel meclisindeyim oraya yaylalıktan köy olan köylerin muhtarları okullarının çevre düzeni ve bazı eksikliklerinin giderilmesi için geldiklerini gördüm. Biraz sohbetten sonra Başkanın bazı yaylaların yol ve okul çevrelerini yaptığını gördüm siz pişmanmısınız diye sordum, içlerinden birisi, “ böyle olacağını bilseydik mahalle olarak kalırdık, eskiden hizmet alamadığımız için köy olduk” dedi. Demek ki hizmet yaylalara kadar gidiyor.
Burada anlatmak istediğim, diğer yerlere de örnek olması için bir emsal gösterdim. İlçe ve kasabalarımızda yeni gelişmeler varsa davet edip gezdirirlerse onları da buradan aktarırım. Çünkü şovdan uzak, reklâmı sevmeyen başkanın haberi yokken gezip bu yazıyı yazdım. Belki de ilk defa bu yazıyı oda yeni okuyacaktır, Eskillilerin şanslı olduğunu düşünüyorum.
Bu haber toplam 2354 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.