Eskil'de vatandaşların bulduğu yaralı flamingo tedavi altına alındı

Eskil'de vatandaşların bulduğu yaralı flamingo tedavi altına alındı

Eskil İlçesi Tuz Gölü bölgesinde kanadından yaralanmış flamingoyu gören duyarlı vatandaşlar, durumu hemen Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine ekiplerine haber verdi.

Bölgeye gelerek yaralı flamingoyu teslim alan Aksaray DKMP Ekipleri Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı Bölümünde, kanadından yaralanmış olan flamingo kuşu tedavi altına alındı. flamingonun sağlığına kavuşup uçma durumuna geldiğinde tekrar doğal yaşam alanına salınacağı bildirildi.

Aksaray Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Sosyal Medya Hesabından Yapılan Açıklamada, "T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü VIII. Bölge Müdürlüğü Aksaray Şube Müdürlüğümüze gelen yaralı flamingo ihbarı üzerine Eskil İlçesi Tuz Gölü bölgesinde kanadından yaralandığı anlaşılmış olan, yaralı olan flamingo kuşu duyarlı vatandaş tarafından bulunmuş ve tedavisi yapılmak üzere Aksaray DKMP ekibince teslim alınmıştır. Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi hayvan sağlığı bölümünde, kanadından yaralanmış olan flamingo kuşu tedavi edilmiştir. Flamingo kuşunun sağlığına kavuşup uçma durumuna geldiğinde tekrar doğal yaşam alanına salınacaktır." eskilinbilgikaynagi

haberfark.net

Bu haber toplam 2169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.