Eskil'e 13 bin Meyve Fidanı Dikildi

Eskil'e 13 bin Meyve Fidanı Dikildi

İl Özel İdare tarafından alınan 126 bin meyve fidanının Eskil ayağında İlçe Tarım Müdürlüğü'nce köylere dağıtılmasına başlandı. Proje sayesinde köylerin ve yaylaların hem yeşillenmesi hem de meyve üretimi yapması hedefleniyor.

Yeşil bir Eskil için her yıl yapılan çalışmalara bu yıl İlçe Tarım Müdürlüğü vasıtasıyla da katkı sağlanıyor. İl Özel İdaresinin maddi desteği ile Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından alınan 12 bin 300 meyve fidanının dağıtımı başladı.

Tarım İlçe Müdürlüğü'nce meyve bahçesi kurmak isteyen vatandaşlara dün fidanların dağıtımı başladı.

Çiftçinin meyve üretimi yapması ve yeşil Eskil için fidan dikme projesinin başlatıldığını ifade eden Tarım İlçe Müdürü Muhammet Çelik, “İlçemizin daha yeşil bir görünüme kavuşması ve köy/kasabalarımızda meyveciliğin geliştirilmesi, kırsal kesimde yaşayan insanlarımıza ağaç dikme alışkanlığının kazandırılması, köy ve kasabalarımızda ailelerin meyve ihtiyaçlarının kendi üretimleriyle karşılanması , çiftçilerimizin kapama meyve bahçeleri tesis etmeleri,  köy ve kasabalarımızın daha yeşil bir görünüme kavuşturulması amacıyla 12 bin 300 adet meyveli ağaç fidanı temin edildi. İlkbahar dönemi ağaç dikimi çalışmalarına yönelik olarak; 3000 adet akasya, 2000 dışbudak, 3000 mazı, 4000 mahlep, 2500 iğde, 500 katarpa, 500 mavi servi, 50 çınar, 30 ceviz, 1500 gladis fidanı Merkez, köy  ve yaylalarda ki okul ve camilere dağıtımı yapıldı. Çiftçilerimiz aldıkları fidanları hemen götürüp dikerlerse tutma oranı çok büyük oranda artacaktır. Proje başarılı olursa önümüzdeki yıllarda da sayı arttırılarak devam edecektir.”dedi. Meyve fidanı dağıtımından duydukları memnuniyeti dile getiren vartanşlar,” Yapılan fidan dağıtımından dolayı yetkililere teşekkür ederiz. İki yıldır ilçemize çok sayıda meyve fidanı kazandırıldı. Bu şekilde devam ederse gelecek yıllarda ilçemiz ve çevresi hem meyve bahçelerine dönecek, hemde yem yeşil bir görüntüye bürünecek” dediler.

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum