Eskil'e 7 Bin 500 Meyve Fidanı

Eskil'e 7 Bin 500 Meyve Fidanı

Aksaray'da İl Genel Meclisi'nin yeşillendirme için tahsis ettiği 250 bin liralık ödenekle alınan 76 bin adet meyve fidanı törenle muhtarlara dağıtıldı.

Hilmi YOL

Yeşil bir Aksaray ve Eskil için Aksaray Valiliği tarafından yapılan çalışma sebebiyle ilçemizde dikilmesi için 7 bin 500 adet değişik türde meyve fidanı dağıtıldı.

Eskilİlçe Tarım Müdürlüğü'nde yapılan fidan dağıtım töreninde köy ve mahalle muhtarlarına değişik türlerde ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı.

Fidan dağıtım töreninde açıklama yapan Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu , Biz istiyoruz ki memleketimiz ve Aksaray'ımız yeşil olsun. Meyveli ve meyvesiz ağaçlar var. Yerleşim alanları ve yakınlarına meyveli ağaçlar, daha kenar bölgelere de meyvesiz ağaçlar gereklidir. Ağacın insana, hayvana, doğaya ne gibi faydaları olduğunu bizim anlatmamıza gerek yok. Biraz emek çeker çalışırsak, hem daha terlersek çok daha sağlıklı ve rahat olacağız. 126 bin ilkbaharda ve şimdi sonbahar döneminde 76 bin olmak üzere 2010 yılında toplam 202 bin meyve fidanı dağıtımını gerçekleştirdik. Bu sayıyı şöyle bir hayalinizde düşünürseniz Aksaray'ın rengini epey bir değiştirir. Aldığımız fidanlara emek vereceğiz, onlara en az 2 yıl boyunca çocuğumuza bakar gibi bakar ilgilenirsek, zaten 2 yılın sonunda onlar bize bakmaya başlayacaktır. Fidanlar bedava veriliyor diye aman iyi bakmamazlık yapmayalım. Zaten dağıtılan fidanların yüzde 90'ının tuttuğunu gözlemledik. Bu da projenin doğru bir şekilde ilerlediğini gösteriyor diye konuştu.

Aksaray İl Genel Meclisi'nin bu anlamlı çalışması neticesinde fidan alan muhtarlarda memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum