İhale öncesi ilginç açıklama, "Eskil'e fabrika kurulmasın mı?"

İhale öncesi ilginç açıklama, "Eskil'e fabrika kurulmasın mı?"

Mülkiyeti Eskil Belediyesi'ne ait taşınmazlar 2886 sayılı Yasanın 35/c maddesine istinaden Açık Teklif Usulü ile satış ihalesine çıkarıldı.

Önümüzdeki salı günü saat 14.00'te gerçekleşecek ihale öncesi Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen'den açıklama geldi.

Herkese açık olan bir ihale öncesi Başkan Belgemen'in "Eskil'e fabrika kurulmasın mı?" şeklinde açıklaması kafaları karıştırdı.

Belgemen'in yaptığı açıklama şu şekilde;

"Biz her zaman dedik! İlçemize yatırım yapacak herkese kapımız sonuna kadar açıktır diye. Ama maalesef işin aslını bilmeyenler yine fakir fukara edebiyatından dem vuruyor.

İlçemize tam teşekküllü herkesin faydalanacağı bir fabrika kurulması düşüncesini İlçe başkanımız, Meclis üyelerimiz ile birlikte enine boyuna düşünerek yoğun uğraş verdik. Fabrika kuracak firma, Aksaray organizeden 60 bin metre kare arsa pazarlığı yaptı. Diğer yatırımlarını da bir araya toplayacağını söylediler. Biz ısrar ettik, Vali beye söz konusu fabrikanın İlçemize açılmasını talep ettik. Çok şükür söz konusu fabrikanın İlçemize kurulmasına ikna ettik. Şimdi bakıyoruz yapılmaması için adeta yarış yapıyorlar.

Bu yapılacak fabrika öyle basit uyduruk bir fabrika değil. Uzun vadeli bir yatırım ve istihdam alanı.

10 bin metre kare kapalı alanı bulunuyor. 80 ila100 milyon türk lirasına mal olacak. 80 ila 100 kişi işçi istidamı sağlanacak.

Hepinizin bildiği gibi İlçemiz tarımsal ve hayvansal üretimde Ülke genelinde söz sahibi. Eskilin günlük 450 ton sütü yetmiyor. Bu fabrikayla çevre il ve ilçelerden köylerden alım yapılacak. Daha da önemlisi yurt dışına ihraç yapılması.

Biz öylesine al sana arsa diye vermeyeceğiz. Projeyi göreceğiz, iki veya üç yıl içinde yapılmazsa o kadar adam çalıştırmazsa tapuya şerh koyup tapuyu iptal etme yetkimiz olacak. Tazminat ödeyecek.

Bu yatırımın öyle gelişi güzel yere yapamayız. Fabrika kurulacak alan sanayi bölgesi olması lazım. İmarlı olacak, işin aslını bilmeyen üç beş kişinin konuştuğu gibi basit ve kolay değil. Herkesin bir sorumluluğu var. Her şeyimiz kanun ve nizamlara uygun olacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kim alırsa alsın 2886 Sayılı Yasaya uygun olarak bedeli karşılığı alacak. Aynı şartları taşıyan kim olursa yardımcı oluruz. Projesini şartlarını getirsin herkese yardımcı oluruz.

Ayrıca, diğer sanayiciler, küçük ve orta ölçekli yer ve yatırım yapmak isteyenler için 150 bin metre kare alanda imar planı yaptık. Sanayinin bitişiğinde yer açıyoruz .Onaylandı ve ot bedeli 400 bin TL yatırdık. Parselasyon işlemi sonucunda satışlarını yapacağız. Biz durmuyoruz, halkımızın her derdi ile dertleniyoruz. 200 bin metre karede hayvancılık yeri için gerekli çalışmalarımızda başladı. İmar Planı sonucunda Hazine adına oluşan parsellerimizi de ihale ile hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimize satacağız.

Kimse kusura bakmasın, biz bu zamana kadar işlerimizi şu bunu diyor , yok şu rahatsız oluyor diye yapmadık, yapmayacağız. Fabrika kurmak isteyen, yatırım yapmak isteyen, istihdam ortamı oluşturacak kim olursa olsun her şekilde yardımcı olacağız. Algı oyunlarıyla, süslü cümlelerinizle İlçemize yatırımın gelmesini engellemeyeceksiniz. Biz İlçemizin ve insanımızın kalkınması için elimizden geleni her zaman yapacağız." dedi. haberfark.net

ilgili haber için tıklayınız...

Eskil Belediyesi'nden satılık arsalar

70f71f1d-9d92-4459-aeb2-87f588c5a1ae-1.jpg

Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum