Eskilgücü biçildi, Şükrü Okur'a ceza yok!

Eskilgücü biçildi, Şükrü Okur'a ceza yok!

Aksaray Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Özkan Doygun; "Futbol İl Disiplin Kurulu olarak futbolda şiddet ve saha olaylarına sebebiyet olan yönetici ve futbolculara asla taviz veremeyeceğimizi ilk gün göreve geldiğimizde belirtmiştim" dedi.

Doygun, "Herkes hak ettiği cezayı alacaktır. Kimse  kendini kanunlardan üstün görmesin. Verilen kararlar ve cezalara saygı duysunlar. Futbol oyunu futbol talimatları çerçevesinde  oynanır ve  kural dışına çıkan ve kendi çapında  mafyacılık oynamaya çalışan  insanlara da  geçit vermeyeceğimizi bütün kamuoyu ve futbol  camiasının bilmesini istiyorum.” dedi.

Aksaray 1. Amatör Kümede B Grubunda Eskilgücü Spor Kulübü ile İl Özel İdare Spor Kulübü arasında Aksaray Dağılgan 1 nolu sahada oynanan amatör futbol müsabakasında çıkan saha olayları nedeni ile Futbol İl Disiplin Kurulu Eskilgücü'nden olaylara sebebiyet veren 3 futbolcuya ağır cezalar kesti.

Aksaray Futbol Disiplin Kurulu, Özel İdarespor ile Eskilgücüspor ile Dağılgan 1 nolu sahada oynanan  müsabakada çıkan saha olayları nedeni ile  Eskilgücüspor futbolcuları  Rıfat Uz’a 18 Ay, Nazmi Meral’e 1 yıl, Halil İbrahim Kırlı’ya  1 yıl müsabakalardan men cezası verdi. Futbol İl Disiplin Kurulu ayrıca Eskilspor’a  5 maç saha kapatma cezası verdi.

Doygun, "Eskilgücü Spor Kulübü ile İl Özel İdare Spor Kulübü arasında Aksaray Dağılgan 1 nolu çim sahada oynanan amatör futbol müsabakasının 40. dakikasında Eskilgücü'nden 11 forma nolu Rıfat UZ, rakip takım oyuncusuna kafa attığı gerekçesiyle oyundan ihraç edilmiş, ihraç sonrası maçın orta hakemine ve seyircilerin kışkırtmasıyla da yan hakeme saldırarak darp etmiş; yine aynı kulübün 10 forma nolu oyuncusu Halil İbrahim KIRLI, yardımcı hakeme kafa vurmuş;  bu esnada 3 forma nolu Nazmi MERAL  yardımcı hakeme koşarak arkadan suratına yumruk atmış ve hakemin kısa süreli görme kaybı yaşamasına sebebiyet vermiştir. Yaşanan bu olaylar neticesinde karşılaşma hakem tarafından tatil edilmiş olup bu durum gözlemci Şükrü Okur  ve hakem Yunus Sürücü’nün raporu ve kamera kayıtları ile sabittir." dedi. Doygun sözlerini şöyle sürdürdü:  "Futbol disiplin talimatının C maddesindeki başlıkta düzenlenen disiplin hallerinin 31. maddesinde hakaret fiilini düzenleyen hükmü, 33. Maddede karşılığını bulan Saldırı fiili ve 29. Maddede karşılığını bulan sportmenliğe aykırı hareket eylemleri nedeniyle Eskil Gücü Spor Kulübünden :11 forma nolu 1224621 lisans numaralı Rıfat UZ’a 1 Sene Altı Ay müsabakalardan men,10 forma nolu 715832 lisans nolu Halil İbrahim Kırlı’ya  1 YIL müsabakalardan men, 3 forma nolu 1223197 lisans nolu Nazmi Meral’e 1 Yıl müsabakalardan men cezası verildi. Futbol İl Disiplin Kurulu  ayrıca; Seyircisi ve futbolcuları ile olayların çıkmasına sebebiyet veren Eskilgücü Spor Kulübüne BEŞ (5) maç saha kapatma cezaları verilmesine karar verdi." şeklinde kararı açıkladı.

Şimdi spor kamuoyu olaylara karışan ve Eskilgücü'nden oyunculara saldıran yardımcı hakem Volkan Okur'un babası da olan aynı zamanda maçın raporunu tutan iki isimden birisi olan İl Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Okur'a uygulanacak yaptırımı merak ediyor.

Bu haber toplam 2100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum