Eskil’in Gelişmesi İçin Ne Gerekli?

Eskil’in Gelişmesi İçin Ne Gerekli?

Süleyman Altan/Eskil Belediye Başkan Adayı

1-Sosyalleşme ve şehirleşme gerekli.

✅ Bunun için ilk önce düzgün bir üniversite ve yurt binası yapılarak kampüs alanı oluşturulmalı,

Mevcut üniversite bölümünün öğrenci sayısı artırılarak yeni bir bölüm daha açılması sağlanmalı.

✅ Eskil'de ikamet etmeyen gidiş geliş yapan sayısı çok fazla olan memurların ESKİL'de kalması sağlanmalı. Bunun için yasal kurallar uygulanmalı çok ucuz yada tamamen ücretsiz konut desteği sağlanmalı.

✅ Askeri birlik getirilmeli.

✅ Hastanenin doktor hemşire personel cihaz eksikleri tamamlanıp aktif hale getirilmesi sağlanarak Aksaray ve Konya'ya giden hastalarımızın büyük çoğunluğunun ESKİL'e gelmesi sağlanmalı.

✅ Tüm kurumların eksikleri tamamlanıp aktif ve hızlı hizmet vermesi sağlanmalı.

✅ Kadınlara özel spor üretim ve sosyal alanlar oluşturulmalı.

✅ Engelli kardeşlerimize özel üretim eğlence ve sosyal alanlar oluşturulmalı rehabilitasyon ve eğitim alanlarının sayısı çoğaltılmalı.

2- İş sahası, Sanayinin yeniden yapılandırılması ve fabrika gerekli.

✅ Üret-işle-tüket yöntemiyle en az 4 fabrika kurulmalı. Et ürünleri, süt ürünleri, un ve yem fabrikası kurularak çiftçinin ürettiğini daha pahalıya satıp tüketimini daha ucuza yapacağı bir ortam oluşturulmalı. Çiftçinin ürettiğini işleyerek daha kazançlı hale getirerek bu kazancın ilçede kalması sağlanmalı. Ciddi anlamda iş sahası oluşturacak hatta dışardan çalışan gelmesi sağlanıp nüfusun artması sağlanacaktır. İşsizlik sorunu ortadan kalkacaktır. Ve otomatik olarak sanayiye ihtiyaç duyulacak sanayinin işi artacak ve gelişmesine yol açacaktır. Bunun içinde çok daha büyük düzenli bir sanayi kurulmalı.

3-Siyasette birlik ve hizmette adalet gerekli.

✅ Ayrıştırmış ikiye bölmüş siyasete son verilmeli.

Tüm siyasi partiler, siyasetçiler, muhtarlar, odalar, kooperatiflerin birlikte hareket etmesi sağlanmalı. Fikir Öneri ve istişare yolu açılmalı.

✅ Belediyeye işçi alımında oy veren vermeyen ayrımı olmadan ihtiyaç önceliğine göre alım yapılmalı. Belediye harcamaları ESKİL esnafından ve ayrım yapmadan açık net şekilde yapılmalı.

✅ Devlet malının israfı ve ziyanına yol açacak her şeyin önü kesilmeli. 4 düşünüp 1 yapılmalı.

✅ Yıllardır unutulmuş köy ve yaylalara hizmet adaletle götürülmeli sosyalleşmesi sağlanacak parklar Çocuklara gençlere oyun spor alanları oluşturulmalı.

4- Konut ve dükkan sorununun çözümü Çarşı merkezin yeniden planlanıp düzenlenmesi gerekli

✅ Hızlı bir şekilde konut ve özellikle dükkan ihtiyaçları giderilmeli esnafın çok abartılı dükkan kira bedeline ezdirilmesinin önü kesilmeli ve yeni dükkan açacaklar cesaretlendirilmeli.

✅Çarşı merkezinde ve ilçe merkezinde görüntüyü bozan işlevini yitirmiş tüm yapılar ortadan kaldırılmalı. Planlı bir şehirleşmeye yapılanmaya gidilmeli.

✅ Kapsamlı bir otopark yapılmalı trafik ve görüntü düzene sokulmalı.

✅ Tüm ESKİL'in bir kaç zenginin kontrolüne geçmesinin önü kesilmeli gariban ihtiyaç sahibi insanlar arsa dükkan konusunda desteklenmeli. İhtiyaç sahibi gençler uygun fiyata uygun ödeme şekliyle arsa dükkan sahibi yapılmalı. haberfark.net

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum