Eskilli sporcu milli takıma seçildi

Eskilli sporcu milli takıma seçildi

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Kütahya’nın Gediz ilçesinde yapıldı. Müsabakada 3'üncü olan Eskilli Ayhan Sağlam milli takıma seçildi.

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Kütahya’nın Gediz ilçesinde yapıldı. Yüksek katılımlı şampiyonada büyükler, gençler ve yıldızlarda şampiyonlar belirlendi.

Dağ koşusunda TAF takvimindeki en önemli etkinliklerden biri olan Türkiye Şampiyonası, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü Gediz’de gerçekleştirildi.

Altı kategoride yapılan şampiyonaya 338 atlet katıldı. Şampiyonaya Aksaray'ı temsilen katılan Eskil Çokumlu Ayhan Sağlam büyük erkeklerde üçüncü, Ramazan Baştuğ’da yıldız erkeklerde dördüncü oldu.

Sporcular almış oldukları bu derecelerin ardından, Ayhan Sağlam 11 Haziran 2016 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına, Ramazan Baştuğ da 25 Haziran tarihinde Çek Cumhuriyetinde yapılacak olan Yıldızlar Balkan 2. Dağ Koşusuna katılma hakkını elde etti.

Sağlam, "Milli takıma seçilmek çok farklı özel bir duygu, antrenörüm Mesut Doğan'a, A kulübüm İstanbul Bestelsiz spor kulübüne ve Aksaray Gençlik Spor İl Müdürlüğüne sonsuz tesekkür ederim. Bana destek veren herkese sonsuz duacıyım. İnşallah Bulgaristan'da yapılacak olan şampiyonadan da derece ile dönmek için çalşacağım." diye konuştu.

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonasında dereceye girerek Milli Takıma seçilme başarısı gösteren sporcuları ve atletizm antrenörü Mesut Doğan’ı tebrik eden Aksaary Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, “Başarılı atletlerimizin Uluslararası arenada bizleri temsil edecek olmaları son derece sevindirici bir durum. Sporcu kardeşlerime katılacakları şampiyonada başarılar diliyorum” dedi.

iha-20160510aw743608-2-t.jpgiha-20160515aw748047-3-t.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 6672 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum