Eskilli süt üreticisi dertli mi dertli!

Eskilli süt üreticisi dertli mi dertli!

Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan Eskil'deki süt üreticileri süt fiyatlarından şikayetçi. Bir litre suyun bile sütten daha pahalı olduğunu ifade eden süt üreticileri, “Sesimizi Kim duyacak?” diye tepkilerini dile getirdiler.

Ulusal Süt Konseyinin açıkladığı veriye göre İç Anadolu’da süt üreticisi 4 kuruş zarar ediyor.

Yaklaşık 100 bin büyükbaş ve 200 bin küçükbaş hayvanın olduğu ilçemizde süt üreticileri, son günlerde süt fiyatlarının sabit kalmasından dolayı tabiri yerindeyse isyanlarda.

Eskil bölgesinde hayvan üreticiliği yapan Enver Tüzün, ”Ulusal Süt konseyi bir süt maliyet çizelgesi hazırlamış. Yani bir litre sütün  üreticiye ne kadara mal olduğunu hesaplamış. Muhtemelen masa başında kafalarına göre yapılmış bir çalışma değildir. Kesinlikle yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulmuştur. Buna göre bir litre süt üreticimize 2.34 liraya mal olmaktadır. Bu miktar İç Anadolu çiftçisi yani bizim için geçerli bir rakam. Peki şu anda sütün güncel fiyatı ne kadar? Şu anda sütün güncel fiyatı 2.30 kuruş. İşin ilginç yanı 2.30 kuruşa fabrikalara verilen süt, yarım sağlı olarak 6.50 kuruşa kadar raflarda yerini alıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 36 zam yapılmış ve 1.70 TL'den 2.30 olmuştu. Bu yılda o kadar zam yapılırsa fiyatı 3.13 tl olur.” dedi.

Bu haber toplam 2793 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum