Eskilli vatandaş öyle bir dolandırıldı ki!

Eskilli vatandaş öyle bir dolandırıldı ki!

Eskil'in İkizce Yaylası'ndan Cuma İnanç geçtiğimiz Pazartesi günü öyle bir dolandırıldı ki....

İşte İnanç'ın başından geçen talihsiz olay...

Cuma İnanç, "Pazartesi günü arabayla, Eşmekaya’dan Aksaray-Konya kara yoluna çıkacağım sırada tam trafik lambalarının orada 35-40 yaşlarında, esmer, topak boylu, başında ve bacağının birisinde ciddi yaralar olan birisinin yol kenarında beklediğini gördüm. Söz konusu kişi gitmekte olduğum Konya istikametini işaret edince,  hemen sağa çekip arabaya aldım. Yolculuk esnasında bana, tır sürdüğünü, Aksaray'da kaza yaptığını, tırın çekici tarafından götürüldüğünü, kendisinin yolda kaldığını, İzmirli olduğunu belirtti, ancak benden para pul istemedi. Ben de inancımız gereği ve bu konularda hassas olduğum için Bozcamahmut'ta bir marketin önüne durarak ben burada sonrası sola gideceğim abi sen markete gir yiyecek bir şeyler al veya arkada etli ekmek solonu var gel yemek ye dedim ısrarla olmaz dedi.  Teklifimi kabul etmeyip ana yola doğru ilerledi ve seslendim dayı paran yok karnın aç birde İzmir'e gideceğim diyorsun markete girip bir karta tel numaralarımı yazıp 150 TL para verdim otobüse bin git, ihtiyaç sahibi zor durumda isen sorun bile değil helal hoş olsun dedim ama ki ileriki günlerde kazancın normalse beni ara ya bu yol boyu bir yere bırak yada hesabıma yatır parayı" dedim.

İnanç sözlerini şöyle sürdürdü: "O ise bana asla olmaz ben kimsenin hakkı ile yaşayamam dedi. Orada parayı kendine verdim ayrıldım. Bir kaç saat sonra kafama takıldı, Aksaray'daki haber sitelerini taradım, basın, polis ve jandarma ekiplerini aradım böyle bir kaza yokmuş. Yani adam beni öyle şık bir şekilde dolandırdı ki, dili hariç bütün vücuduyla bana adeta yardımda bulun dedi ama diliyle de dürüstlük ve mağduriyet edebiyatı oynayarak beni oyuna getirdi." diye konuştu.

İnanç, "Böyle üçkağıtçılar yüzünden insanlar gerçek mağdur insana yardım etmiyor. şimdi yolda kalanı alsak mı, almasak mı? Duyguları ve inançları ile oynayan şahıslara dikkat edelim." şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 10585 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
51 Yorum