Eskilli vatandaştan bir güzel kurban sorusu, "Ne demek 3 kişilik, 5 kişilik düve"

Eskilli vatandaştan bir güzel kurban sorusu, "Ne demek 3 kişilik, 5 kişilik düve"
Kurban bayramına sayılı günler kala inanlar arasında kurban heyecanı başladı.

Kurbanlık pazarlayan vatandaşların her bayram öncesi vaz geçilmez sloganıdır, "Her bütçeye uygun kurban"
Öte yandan büyükbaşta ise, "3 kişilik, 5 kişilik ve 6 kişilik düve" gibi satış ilanlarına önemli ve oldukça yerinde bir itiraz geldi.

Eskil'in Başaran Köyü'nden tarım ve hayvancılıkla uğraşan Fahri Bakır (43) bayram öncesi kurbanlık pazarlayan isimlerden birisi.

Satış sürecinde ilginç olaylar yaşadığını kaydeden Bakır, "Ne yazık ki bazı insanların kurbana yaklaşımı üzücü. Kurbanın iyisini alın tamam anladık ama kurbanı et için değil Allah için kesin! Adam paylaşıyor 5 kişilik kurbanlık diye alacak kişide soruyor 6 kişi keseceğiz, 6 kişiye kurban olur mu? diye. Öyle bir şey yok. Kurban olacak hayvanın kurban olma şartları vardır. Büyükbaşta kurban olmasına mani olabilecek herhangi bir engeli yoksa 2 yaşını doldurmuş olması gerekir hepsi bu 50 kg et vereni de 7 kişi kesebilir 500 kg vereni de.

Küçükbaş kurbanlıklarda 6 ayını geçmiş annesinin boyuna ulaşmış engeli olmayan her hayvan kurban olur zayıf olsun etli olsun kuzu olsun koyun olsun fark etmez. O nedenle insanlar bu hususa dikkat etmeli, Allah (CC) bize belli şartı yerine getirmiş büyükbaşı tartışmasız 7 kişi kesebilir derken, biz anca 3 kişi keser, 5 kişi keser diyor ve ibadet olan kurbanın özünden uzaklaşıyoruz sanki." dedi. haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum