Estetik önemli diyorsanız bu kursu kaçırmayın

Estetik önemli diyorsanız bu kursu kaçırmayın
Karatay Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Karatay Meslek Edindirme Kursunda yeni bir branş olan Takı Tasarım kursu estetiğe önem verenlerin adresi oldu.

 Zenburi mahallesi Zenburi sosyal tesislerinde 15 öğrenci ile Zeliha Feyza Uysal nezaretinde haftanın her günü sabah 09:00 ila 13:00 saatleri arasında eğitim ve öğretime devam eden Takı Tasarım Kursu oldukça dikkat ve beceri isteyen bir branş. Takıların kimi zaman şık bir kıyafeti tamamlayan, kimi zaman da farklı kullanım alternatifleriyle giysileri renklendiren olmazsa olmaz aksesuarların olduğunu dile getiren KARMEK Takı Tasarım kursu öğretmeni Zeliha Feyza Uysal, takı tasarımı yapmanın duyguları ve insanın kendi doğasını ortaya koyabileceği en güzel yöntemlerden bir olduğunu söyledi. Daha çok süs eşyası, kolye, bilezik, bileklik ya da küpe olarak tercih edilen takıların, tutkunları için vazgeçilmez aksesuarlar olduğunu ifade eden Uysal, malzeme sıkıntısının olmaması ve iyi bir uğraş olması sebebiyle de herkes için zevkli bir iş olarak başlayan takı tasarımının zamanla vazgeçilmez bir tutkuya dönüştüğünü belirtti. KARMEK takı tasarım kursu öğretmeni Zeliha Feyza Uysal, takı tasarımı yapan kişide olması gereken en önemli özelliğin estetik duygusunun olduğunu vurgularken, bir takıyı güzel ve dikkat çekici yapan en önemli unsurun ise takıda kullanılan aksesuarların kalitesi ve işçiliğidir dedi.

 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise KARMEK’de 10 branşta yaklaşık 350 ye yakın kursiyere eğitim verildiğini ifade ederek, ev hanımlarına ve genç kızlara el sanatları eğitimi konusunda faydalı olabilmenin memnuniyeti içerisinde olduklarını dile getirdi. KARMEK’de sadece eğitim ve öğretimle kalınmayıp sosyal aktivitelere de önem verdiklerini belirten Hançerli, Karatay Meslek Edindirme Kurslarının beceri ve meslek kazandırma konusunda gelir sağlama amacı ile de bir çok kursiyere iş imkanı sunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.