Fareyle mücadelede doğal yöntem!

Fareyle mücadelede doğal yöntem!
Anız yangınlarının artması, iklim ve çevre değişiklikleri sonucu 2 yılda sayıları çoğalan ve çiftçilerin korkulu rüyası olan tarla farelerini yağmur bezdirdi.

 

Son aylarda özellikle ekli alanları tehdit eden fareler, yoğun yağışlar sonrasında kazdıkları çukurda boğularak can verice çiftçinin yüzü iki kez gülmeye başladı. Ekili alanlarda yüzde yüze varan ürün kaybına yol açan tarla fareleri kendi kazdıkları çukura düştüler.

NİSAN YAĞMURU ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Ekinlerin büyümeye, başaklarının olgunlaşmaya başladığı bu günlerde yağan Nisan yağmurları, çiftçinin iki kez yüzünü güldürdü. Yaklaşık 1 aylık ara sonrasında etkili bir şekilde yağan yağmurlar hem tarım alanlarının su ihtiyacını karşılarken, bunun yanı sıra tara farelerini kazdıkları çukurda yakaladı. Çiftçiler, tarlalarda yoğun olarak görülen fare yuvalarının yağmur suyu ile dolup, öleceğini, pancar tarımında da sulama için harcadıkları yaklaşık 200 lira mazot parasının da ceplerinde kalacağını söyledi.

TEHDİT İYİDEN İYİYE AZALDI

Zehirle öldürüldükleri zaman da diğer hayvanlar yedikleri için doğanın dengesinin bozulması riskini ortadan kaldıran bu durum, hububatta da verim düşüklüğünü de büyük ölçüde ortadan kaldıracak. Bunun yanı sıra fare ve zararlı hayvanlardan bulaşan tularemi hastalığı tehdidini de ortadan kaldırdığı düşünülen yağışların önümüzdeki haftalarda devam etmesi bekleniyor.

aksarayhaberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.