Fen Edebiyat öğrencilerinden formasyon eylemi

Fen Edebiyat öğrencilerinden formasyon eylemi
YÖK tarafında 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde Fen-Edebiyat Fakültelerine, Pedagojik Formasyon Eğitimi verme hakkının tanınmasına rağmen, Konya’da formasyon alamayan öğrenciler uğradıkları haksızlığı basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Tepkilerini dile getirmek amacıyla Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü karşısında bir araya gelen Fen-Edebiyat mezunları adına konuşan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Elif Taşkın, toplantı yapmalarının tek sebebinin yalnızca formasyon mağduriyetlerini dile getirmek ve beklentilerini belirtmek olduğunu söyledi.

 

YÖK’ün, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı başında aldığı kararla Fen-Edebiyat Fakültelerine Pedagojik Formasyon Eğitimi verme hakkını tanıdığını belirten Taşkın, “Bu kararla İnönü, Cumhuriyet, Uludağ üniversiteleri bitirmiş olduğumuz eğitim-öğretim yılı içerisinde kendi öğrencilerine pedagojik formasyon eğitimini vermiştir. Pedagojik formasyonu kabul eden 6 üniversite arasında bulunan Selçuk Üniversitesi’nde okuyan ve bu yıl mezun olan öğrencilerinin bu haktan yararlanacağını ilk dönem içerisinde duyurdu. Eğitimlerin ilk etapta 2009-2010 bahar döneminde başlanacağı söylendi ancak gerekli donanım bulunmadığı için Mayıs ayı içerisinde pedagojik formasyonun, 5 Temmuz 17 Eylül arasında yüzde 99 ihtimal verileceği belirtildi. Yetkililer tarafından Fen Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinde bu uygulamanın başlatılacağı öğrencilere beyan edildi” dedi.

 

Bu açıklama üzerine formasyon almak için gerekli koşullara sahip olan öğrenciler gerek maddi gerek manevi olarak kendilerini yazın bu eğitimi alacakları yönünde hazırlandılarını kaydeden Taşkın, “Mezun olan öğrencilerin yurtlarıyla ilişiğinin kesilmesinden dolayı pek çoğu eve çıkıp maddi sıkıntı içerisine girdiler. Aynı şekilde birçok öğrenci formasyon derslerini beklemelerinden dolayı memleketlerine gidemediler. Gidenler ise 5 Temmuzda derslerin başlayacağını düşünerek geri geldiler. Ancak okula gidildiğinde uygulamanın daha başlamayacağını ve YÖK’ten yetkinin verilmesine rağmen iznin henüz verilmediği ifade edildi. Fakat bu duyuru o ana kadar yapılmamış ve öğrencilere bildirilmemişti. Bu maddi külfetlerin yanında öğrenciler ve aileleri manevi olarak da birçok sıkıntıya girdi. Birçoğumuz eğitim sürecinin devam ettiğini düşündüğünden önümüze çıkan iş imkânlarını değerlendirmek, ayrıca 2.5 ortalamayı geçen arkadaşlarımız ortalamalarını 2,5’a çıkarmak için dönem derslerinin yanında önceki yıllarda verdikleri dersleri daha yüksek bir not ile geçmek amacıyla alttan birçok ders aldılar. Formasyon verileceği haberi ile onlarca öğrenci öğretmen olmak ümidiyle bu yıl memurluk için KPSS’ye hazırlanamadı. Amacımız maddi manevi tüm sıkıntılarımız yetkililere duyurmaktır” diye konuştu.

 

Yetkililerin şu ana kadar yaptıkları açıklamalarda kesin bir bilgi elde edemediklerini anlatan Taşkın, “Bilgi almak isteğimiz her yetkiliden bu konuda farklı açıklamalar aldık ortada muhteşem bir bilgi kirliliği bulunmaktadır. Bizim burada bulunmamızın sebebi elde ettiğimizi düşündüğümüz hakkı almaktır. Bize verilen vaatlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Her geçen gün bizim aleyhimize işlemektedir. YÖK’ten çıkması beklenen kararın biran önce bize ulaşmasını diliyor ve mağduriyetimizin kısa zaman giderilmesini istiyoruz. 4 Temmuz 2010’da derslerin başlayacağını beklerken bugün 7 Temmuz ve şuan dersliklerde değil hakkımızı aramanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.