Gazi Mutlu, "Şeker fabrikası bölge tarımının lokomotifi olur"

Eskil Ziraat Odası Başkanı Gazi Mutlu, Tarım TV'ye konuk oldu.

Bölge çiftçisinin oldukça üretken olduğuna vurgu yapan Mutlu, bölgede yetiştirilen önemli ürünlerin başında şeker pancar geldiğini belirtti.
Pancar üretiminde kotası olan ve olmayan çiftçinin pazarlama açısından çok büyük farklılık yaşadığını kaydeden Başkan Mutlu, "Türkiye'de poları en yüksek pancarının Eskil'de yetişiyor. Türkiye'de 21 fabrikaya pancar gönderiyoruz. Bölgeye yapılacak bir fabrika bölge tarımına lokomotif olur." dedi.

Bölge çiftçisin sorunu su

Bölgenin önemli bir sorunun su kaynaklarının azalmasının olduğunu vurgulayan Mutlu, dış havzadan bölgeye mutlaka su getirilmesi gerektiğini kaydetti.

haberfark.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
  • Eskil merkez / 14 Ağustos 2023 21:11

    Başkanın su, toprak mahsulleri ofisi ve şeker fabrikası ile ilgili sözlerine katılıyorum. Bu konuda sesimizi duyurfu. Siyasilerden de aynı duyarlılığı ve gayreti bekliyoruz.

    Yanıtla (1) (0)
  • Köylü / 14 Ağustos 2023 01:42

    Suya kota gelmediği sürece kaçak kuyular kapatilmadigi sürece ve mısır yonca pancar yasaklanmadigi sürece kimse birsey beklemesin bu işin sonu kötü bir an evvel yasaklanmalı

    Yanıtla (2) (0)
  • Zeki Kırlı / 13 Ağustos 2023 20:23

    Başkan balküpü orda dururken eskile fabrika vermezler .Taşıma su ile değirmen dönmez.Bizim çiftçimiz bilinçmedeği sürece su kıtlığı çekmeye mahkumuz.

    Yanıtla (3) (0)