Gaziler, asker olmak için başvuru yaptı

Gaziler, asker olmak için başvuru yaptı
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Konya Mevlana Şube binasında bir basın toplantısı düzenlendi

Toplantıda son dönemde yaşanan bölücü terör olaylarının acı sonuçları ele alındı. Yapılan açıklamanın ardından Hacıveyis Camii’nde Cuma namazına müteakip, Diyarbakır’da şehit olan askerlerin gıyabında cenaze namazı kılındı. Grup daha sonra Konya Askerlik Şubesi’ne giderek tekrar askere alınmak için dilekçe verdi.
Son günlerde bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi sözcülüğünü yapıp terör örgütüne asla terör örgütü demeyen zihniyetin, işi iyice ileri götürdüğünü söyleyen Dernek Başkanı Mustafa Işık, “Bu zihniyet, güvenlik güçleriyle kalmayıp bölgeye hizmet için giden imam, öğretmen ve benzeri kamu görevlilerini şehit eden, köy basıp çocuk, yaşlı, kadın demeden katleden eli kanlı terör örgütüne övgüler yağdırmakta yarışır hale gelmiştir. Bomba eylemlerini yaptıkları eylemlerin rahatlıklarına borçlu olduklarını söyleyen zihniyet uluslararası normlarda terörist ilan edilenleri de kahraman ilan edecek kadar ileri gitmiştir” dedi.
Terör örgütünün siyasi söylemlerini söyleyenlerin, tarih önünde eli kanlı terör örgütünün yaptıklarını unutturmayacakları gibi konuşmaları ve eylemlerinin de tarihin utanç sayfalarında yer alacağını söyleyen Işık, “14 Temmuz 2011 günü Diyarbakır ilimizde toplanan sözde Demokratik Toplum Kongresi’nin ilan ettiği demokratik özerklik saçmalığı, açıkça Türk devletine ve milletine meydan okuma, Anayasayı ihlal, halkı etnik temelde kin ve düşmanlığa tahrik etme suçu anlamına gelmektedir. Aynı gün bölücü terör örgütü PKK 13 vatan evladını hunharca şehit etmiş, 7 vatan evladını da yaralamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileriz. Buradan açıkça ihbar ediyoruz ve özel yetkili cesur Cumhuriyet Savcıları’nı göreve çağırıyoruz. Vatan hainlerinin ve destekçilerinin en ağır cezayla cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Şehit olan Mehmetçiklerin yerine kalan hizmetlerini tamamlamak için 13 şehit babası ve gazi olarak Konya Askerlik Dairesi Başkanlığı’na silah altına alınmak için dilekçe vereceklerini bildiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, “Şehit aileleri ve malul gaziler var olduğu, şehitler yok edilmediği sürece eli kanlı terör örgütünün katliamları ve ihanet çemberinde bulunanların yaptıkları asla unutulmayacaktır. Suçu ve suçluyu övenlere gereken cevabı hukukun vereceği günü beklemekteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Hacıveyis Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından büyük bir Türk bayrağı açan bir grup yolu bir süre kapatarak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” naraları attı. Grup daha sonra konvoy halinde şehir turu atarak, Konya Asker Alma Bölge Başkanlığı’na gitti. Burada 13 şehidin yarım kalan vatani görevlerini tamamlamak için silahaltına alınmak isteyenler dilekçe verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.